Affiliate gave niche? Hvis du vil lave en hjemmeside og tjene nogle ekstra penge online, kan du overveje at kaste dig over en relativ nem, men dog efterhånden særdeles konkurrencepræget niche som gaveideer.

Gavenichen kane være dit valg, men det skal dog siges, at det kan kræve en del arbejde for der er efterhånden ret mange affiliates i nichen, helt ligesom der er rigtig mange webshops der satser målrettet mod at hente trafikken fra denne niche. Personligt har jeg med partner flere sider i nichen, og vi har investeret en hel del i at ligge i toppen.

Selv om det kræver arbejde, kan du dog tjene en god ekstra indtjening, eller en stor pulje til det samlet beløb hvis affiliate er din primære indtjeningskilde.

 

Hvorfor du skal være affiliate i gave nichen?

Den primære grund er, at der er masser af muligheder for at tjene kommission på gaveideer.

Alle skal bruger gaver, og det stort set hele året rundt. Fødselsdagsgave, barnedåb, konfirmationsgave, studentergilde, indflyttergave, receptioner, julegaver og mange andre anledninger, så markedet er stabilt, hvor julen dog er den helt store indtjening i gaver.

Ligesom der findes rigtig mange mennesker der søger gaveideer, så er mulighederne indenfor gaver der virker, også rigtige gode.

Oplevelsesgaver er en populær ting, hvor der findes mange gode steder at være affiliate ved. Sendentanke er et god valg og deres mulighed for en hurtig, god og nem gave ved hjælp af deres print selv gavekort her.

Gadgets og sjove ting som du f.eks. finder ved Coolstuff, der er en anden oplagt forhandler at bruge da de konverterer rigtig godt. De nemme, sjove eller praktiske ting er, hvad de fleste vælger at købe.

Hvordan kommer du ind i gave nichen som ny?

Hvis du er helt ny indenfor affiliate, så skal du først og fremmest søge det meste viden du kan ved hjælp af de mange affiliate marketing guides til at sætte en blog op på den rigtige måde.

Mange af de affiliates der efterhånden opererer i nichen, lever af affiliate eller søgeoptimering, så du skal sætte tingene rigtigt op fra start af. Helt ligesom de forskellige oplevelsesudbydere og gadgetsider som Coolstuff, er svære at slå på deres primære strategier.

Når det så er sagt, så kan du sagtens komme ind i gavenichen fra start af, det kræver bare at du gider gøre det ekstra arbejde som der mangler ved konkurrenterne.

Hvilken måde kan virke for dig?

Find et søgeord som f.eks. værtindegave, og tjek hvor mange affiliate sider og webshops der findes i top 10. Svaret er højest sandsynligt 10 stk. men hvis der kun er 1-2 affiliates sider her, så er søgeordet ikke super godt i forhold til antal besøgende. Men det betyder samtidig, at du kan snige dig ind i top 10 med den rette onsite struktur, og så gøre din tekst længere og selvfølgelig bedre med flere gode ideer der virker til målgruppen.

Den rigtig hårde vej, men dog også en vej der faktisk giver dig en bedre ranking, er ,at lave 5 undersider der alle linker til hovedsiden. Søgeordene på disse undersider, er, hvad Google forventer at finde, og indikation af at din hjemmeside giver det ekstra til brugerne.

En anden ting der gør det nemmere for dig, er, at du kan vælge at skabe dine egne søgeord som f.eks. 10 gode gaveideer til kvinder der løber, 10 gode gaveideer til haveelskeren osv. Sæt en side op med 10 gaveideer der dækker over lidt tekst, et billede af gaveideen og så et markeret link til webshoppen hvor den gode gaveide findes.

Når du først er begyndt at ranke på søgeord og får besøgende, kan du arbejde hen imod de søgeord der giver mange flere besøgende, men som dog også har den større konkurrence.

Ud af erfaring kan jeg sige, at gave nichen kan være indbringende, hvor jeg(vi) tjener seks cifret beløb om året på en gaveside. Helt ligesom da denne side blev skabt, ejede jeg gavesiden Shopsites der indbragte 190000 kr. i 2016. Siden blev bygget over et par år, så den store indtjening kommer ikke lige med det samme, men med konstant fokus på at udbygge, så kan det lade sig gøre for alle; Og i 2016 tjente jeg omkring 320.000 kr. på affiliate som ekstra indtægt oveni min lønmodtager løn.