De rette affiliate netværk er, hvad du skal bruge for at komme i gang med affiliate marketing.

Du opnår nemlig den hurtige adgang til de mange forskellige virksomheders affiliate programmer gennem de forskellige netværk, hvilket er noget hurtigere og nemmere, end at opsøge eventuelle annoncører selv og strikke en aftale igennem.

Hvad er affiliate netværk i Danmark?

Som du måske allerede har læst om, så er fordelen ved at bruge de forskellige netværk, at du slipper for at skulle rette henvendelse til hver webshop eller virksomhed, og eventuel lave en aftale direkte. Det giver dig mulighed for at fokuserer på at lave en blog og tjene penge online.

Du får nemlig adgang til et stort udvalg af forskellige webshops og virksomheder igennem de forskellige netværk, og her kan du så ansøge om brug af udvalgte annoncører.

Helt specifikt skal du oprette dig ved et affiliate netværk. Og igennem dette tilmelder du dine hjemmesider, hvorefter du kan tilmelde dig de forskellige programmer ud fra provision, cookietid og krav. Nogle netværk håndterer denne proces for annoncører, hvorimod ved andre netværk, så er det annoncøren der direkte godkender dig som affiliate til deres program.

Hvorfor bruge affiliate netværk fremfor egen kontakt?

En af de største fordele ved at bruge et mellemled som affiliate, er den hurtige adgang til de forskellige annoncører, samt at du får kampagnerne i den nemme og overskuelige oversigt.

Du får nemlig straks at vide, hvor stor procentsats du får som affiliate, og ofte får du også en gennemsnitstal på dennes cpc. Det betyder, at du kan regne ud hvor mange besøgende, som der skal sendes før et salg kommer igennem, hvilket er en ret god indikator om annoncørens hjemmeside sælger eller ej.

En anden stor fordel er det rent tekniske og besværlige, for du slipper for alt det tekniske, da netværket står for tracking og HTML kode som der skal bruges til at tracke fra din side til annoncøren. Hele betalingsdelen slipper du også for at bakse med, for dette tager affiliate netværket sig af, og med mindre du bruger et dårligt netværk, så er dette er ret stor fordel.

Affiliate netværk du kan bruge i Danmark?

brug de bedste danske affiliate netværk

De nedenstående netværk er de veletablerede netværk der har danske annoncører, og som alle mere eller mindre, er stabile i både tracking, programmer og udbetalinger.

Der findes også store udenlandske netværk som f.eks. Commision Junction, Clickbank, Amazon eller Shareasale, der alle dækker et hav af programmer, hvis du overvejer at skabe udenlandske sider.

netværks til danske programmer

 • Adtraction
 • Adsservice
 • Awin (Zanox)
 • Euroads
 • Partner-ads
 • Tradedoubler
 • Tradetracker
 • Webgains

De forskellige netværks byder på forskellige programmer og muligheder. Min egen personlige præference er helt klart Partner-ads som bedste netværk. Det skyldes at navigering er nem, overskuelig og et kæmpe udvalg af programmer indenfor alt. Derudover så får du en super service af Ken der bestyrer forretningen her.

Adtraction er på fremmarch på det danske marked og kaprer en del forhandlere, så her finder du også efterhånden en hel del shops. Sportsmaster, Nicehair, Bubbleroom, Coolshop, Whiteaway og mange andre.

Awin som tidligere hed Zanox har det kæmpe udvalg der dækker hele Europa og verden, hvis du også ønsker webshops udenfor det danske marked.

Euroads har jeg ikke rigtig brugt, da navigering, lave links m.m. virker forældet og ikke intuitivt.

Adsservice byder på mange korte kampagner og er førende indenfor lån, mobil og lignede programmer.

Tradedoubler var og er sikkert stadig den største, der dog har ignoreret danske affiliate. Det har givet et rigtig dårligt ry hvor følelsen som affiliate er, at du bliver slet og ret snydt. De har ansat en ny person til at varetage affiliates på det danske marked, så måske hun måske kan ændre tingene.

Hvordan du kommer i gang?

Du skal selvfølgelig have din blog, og start bloggen op med nok indhold før du ansøger ved de forskellige forhandlere. Her prøver jeg personligt at overholde min egen regel om at have minimum 30000 ord. på siden før den bliver publiceret.

Hvis du starter en side med kviklån så skal du starte ud med Adsservice. Er det mode så er det Awin og adtraction(Tradedoubler har Boozt og Nelly som burde konverterer godt, og sikkert bedre ved en anden udbyder hvor tracking virker bedre). Er det bolig, gaver, sport og andet, så overvej at starte ud med programmer ved Adtraction og Partner-ads.

Fremgangsmåden for dig:

 • Ansøg først når du har en kørende blog
 • Vælg netværk og opret dig med blogs, personlige og bank date.
 • Ansøg ved de forskellige webshops på netværket som ligger indenfor din niche
 • Lav links, feed eller sæt banners på din blog og send trafik til pågældende annoncør.