Går du med drømmen om, at starte en webshop? For mange virker det meget uoverskueligt, men bryder du det op i mindre skridt, så bliver det mere overskueligt. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du kommer bedst fra start, hvis du ønsker at starte en webshop. Du vil derfor også finde ud af, at det ikke er helt så svært at komme i gang.

1. Start med at købe et webhotel, domæne og vælg webshopsystem

Det første du skal gøre er, at vælge et webshopsystem. Det kunne f.eks. være WooCommerce, da det er nemt og egner sig godt til en nybegynder. Derefter skal du købe et webhotel og et domænenavn til din webshop. Det kan du bl.a. vælge at gøre hos Simply(Unoeuro) eller Surftown. Når dette er gjort, så skal du opsætte en skabelon på dit domæne.

2. Markedsføring af din webshop

Når hele opsætningen er færdig, så skal du markedsføre din webshop og de produkter, du forhandler. Det kan du gøre på mange måder, men i dag kommer man ikke udenom, at Google og de sociale medier er vejen frem. Derfor skal du også se nærmere på begreber som SEO, Google AdWords og selvfølgelig også markedsføring via både FB og IG.

3. Sørg for at få struktur over dit arbejde

Når du driver en webshop, så er der mange ting, du skal holde styr på. Derfor er det også vigtigt, at du får en struktur over dit arbejde. Det kan du blandt andet gøre med et værktøj som www.kala.dk, der både kan hjælpe med håndtering af diverse opgaver, tidsregistrering og lignende. Det gør det nemmere at holde overblik over dit arbejde.

4. Du bør komme væk hjemmefra

Mange vælger at starte oppe hjemmefra, fordi de gerne vil spare penge. Det er også en fin idé. Faktum er dog, at du sjældent er lige så effektiv, hvis du arbejder hjemmefra. I stedet bør du leje et lille kontor eller finde plads på et kontorhotel. Sidstnævnte er typisk billigere og hvis det er noget, du gerne vil undersøge, så find et kontorhotel her.

5. Det er vigtigt, at du er tålmodig

Selvom det ville være rart, hvis din webshop kunne blive en fuldtidsbeskæftigelse fra den ene dag til den anden, så skal du være opmærksom på, at det er noget, der tager tid. Du skal derfor være tålmodig og blive ved med at arbejde hårdt hver eneste dag. Du får succes til sidst!