Den perfekte forretningsmodel går ud på at du for ingen omkostninger, kan starte din egen virksomhed. Aldrig har det været så let at være erhvervsdrivende som det er i dag. I dag kan du gøre det hele fra din egen stue, dit køkkenbord eller selv i bilen. Denne fantastiske mulighed for at blive selvstændig i én eller anden grad, skyldes at du kan lave en webshop.

I forhold til en fysisk butik hvor du sælger varer, så er en webshop stort set gratis. Ved en webshop skal du ikke betale for lokaler (nødvendigvis), betale yderligere for elektricitet, varme, internet, forsikringer mv.

Alt er selvfølgelig relativt og alt efter hvor højt du sigter med din webshop, så kan noget af det gå hen og blive en aktuel omkostning alligevel. Hele pointen er dog, at en webshop er betydeligt billigere at drive og opstarte, hvilket et tangerende til det der kan kaldes gratis.

I denne artikel skal vi se nærmere på hvordan du kan starte en webshop gratis, hvilke muligheder og hvilke valg du skal træffe.

 

Her starter du

En webshop kan sagtens være gratis. Dog skal der dog nogle ting til før din webshop så også fungere og muligheden for en gratis webshop vil åbne sig.

Du skal starte med at købe et domæne og et webhotel. Og hvad er det så?

Et domæne er selve internetadressen, hjemmesiden. Eksempelvis hvis du vil starte en webshop der sælger klistermærker på bestilling, så kan dit domæne være ”ditklistermærke.dk”.

Men hvad er et webhotel?

Et webhotel er et sted på internettet du betaler for at holde din hjemmeside kørende. Et webhotel er i princippet en base på hele internettet, hvor du køber adgang til denne base som hvert webhotel ejer. I denne base hos et webhotel, er din hjemmeside gemt/lagret på adskillelige kraftfulde servere.

Forestil dig at din webshop er en fysisk genstand. Denne genstand skal du have opbevaret et sted, hvorfor du går til et hotel. Her betaler du for et værelse/en plads, hvor du kan opbevare din webshop. Det er sådan et webhotel fungerer på internettet.

Uden et webhotel kan du ikke have en funktionel webshop. Du finder både de billige webhoteller som ofte bruges til affiliate marketing, firmasider og lignede små sider. Hvis du ønsker en seriøs webshop med meget trafik, er et driftsikker webhotel nødvendig og de koster som regel noget mere.

 

De 3 bedste og gratis systemer til en webshop

Markedet er mættet, men her ser vi på giganterne. Disse webshopsystemer vi kommer ind på, er blevet store og succesfulde med god grund, hvorfor det bør være øverst på din undersøgelsesliste når du skal finde din kommende gratis webshop.

WordPress

WordPress er muligvis den største af dem alle. Det er ganske gratis at lave en webshop ved hjælp af WordPress, hvor du for få kroner har mulighed for at tilkøbe alverdens funktioner der optimerer din arbejdsevne og systemets brugervenlighed for dig.

WordPress er så stort et system, at mere end 33% af alle webshops bliver udarbejdet herfra.

I en webshop er der jo også en ”shop”. Uden denne del er det blot en hjemmeside med informationer. Når du skal have en webshop og derved tilføje shop-delen, så gøres dette ganske let med et plugin der installeres i din WordPress webshop.

Det mest anvendte plugin er uden tvivl Woo-Commerce, hvilket blot er nogle få klik, og så har du omdannet din hjemmeside til en webshop – hvilket også er gratis. Når Woo-Commerce er installeret, så har du alle de essentielle funktioner som ordrestyring, ”gå til kassen”- funktion, automatiske kundeemails og lagerstyring.

Atter en bonus at tage med såfremt du vælger WordPress som værende dét system din gratis webshop skal bygges op med. Kombineret med Woo-Commerce, så er det hjælpen du kan hente. Når mere end 1/3 bruger WordPress, så forestil dig hvor mange eksperter der findes, som lever af at hjælpe folk i dette fantastiske system. Så hvis du skulle få brug for hjælp, så er den let at finde.

Pretashop

Den næste i rækken er Pretashop, som er atter et fantastisk system hvis du blot skal have en lille webshop. Pretashop er perfekt hvis du ikke har det helt store produktsortiment og har behov for alverdens funktioner på din webshop.

Pretashop er blevet populær pga. brugervenligheden. Pretashop er muligvis det letteste system at anvende når du skal have en gratis webshop. Ligesom med WordPress, så er der også her muligheder for at tilkøbe udvidelser/flere funktioner. Mange af de muligheder for udvidelser du har ved Pretashop gør, at der stort set ikke er behov for programmører hertil.

Magento

Det sidste system vil komme ind på er Magento. Magento er også gratis at benytte og er meget lig de to andre vi allerede har været inde på.

Magento er ifølge adskillelige målinger kåret til at være den mest anvendelige platform til shopping i Danmark, da rigtig mange danske webshops bruger Magento.

Magento har både en masse funktioner som WordPress som standard, samtidig med at der også kan tilkøbes rigtig mange udvidelser og funktioner – også ligesom WordPress. Dog er Magento en anelse hurtigere og udviklingen af de tilkøb du kan lave er ikke i helt samme boldgade som hos WordPress, trods de stadig er tilstrækkelige for dig og din kommende webshop.

Magento er hurtigere end WordPress, men langsommere end Pretashop, da Magento befinder sig et sted midt i mellem.

Her er der også et system hvor du kan administrere de fleste ting selv, dog ses det at de fleste der bruger Magento til deres webshop, vil konvertere til et andet system på et senere tidspunkt. Det helt store alternativ til konvertering af system er at smide penge efter en programmør, hvilket også kan gå hen og blive en pebret fornøjelse.

 

Overblik og konklusion

Det kan være der er rigtig mange nye og uoverskuelige begreber der bliver nævnt i denne artikel, som eksempelvis kan være installation af Woo-Commerce som er et plugin, i WordPress. Dette må ikke slå dig ud, da dette er noget der falder meget naturligt når du først går i gang med WordPress.

Sådan er det også med de andre systemer og det du ikke kender. Alt hvad du har læst her som du ikke kender til, vil du få et helt naturligt kendskab til med tiden.

WordPress er den store vinder af de tre. Hvis du skal have en meget hurtig og lille webshop, så er WordPress og Woo-Commerce dét du har brug for.

Såfremt du ønsker en større webshop med rigtig mange produkter og hvor programmering er en by i Rusland, så er Pretashop lige dig. Det bliver ikke lettere og en uvurderlig gode du får med ved brug af Pretashop, er at du får kendskab til opsætning af en webshop – helt selv.

Magento er et utroligt stort system i forhold til Pretashop, som uden tvivl vil ekspandere, blive bedre og udvikle sig helt enormt med tiden, hvilket Magento i forvejen gør. Atter et rigtig godt system, dog kan det være mere vanskeligt end andre at benytte, medmindre du har kendskab til programmering og opsætning af en webshop på forhånd.

De er alle gratis for dig at benytte, men som du nok ved, så er det ikke muligt endnu at starte en webshop helt gratis for 0 kroner endnu, hvis det nogensinde kommer til at ske. Dette er dog den mest ’gratis’ mulighed du har.