Hvis du har brugt lang tid på at bygge en webshop eller måske en affiliate hjemmeside op, så kender du nok til både søgeoptimering, marketing, trafik og selvfølgelig også til webhoteller og det grundlæggende om hvordan disse virker.

Men hvordan med webhotel og domæne i forbindelse med salg af hjemmeside, for hvis din forretning er blevet god, er der altid en chance for at sælge den og med godt profit også.

Det at sælge en side tager dog tid, for hjemmesiden skal selvfølgelig have en form for ide eller indtjening, hvis andre skal se en forretning i det. Det er måske ikke lige Due diligence som her, at du skal starte ud med, men det kan blive aktuelt på sigt. Disse ting omfattende og emne for sig selv, for her får du tips til hvordan du forholder dig til den tekniske del ved salg.

Hvordan med teknikken på dit webhotel?

Hvad et webhotel er og teknikken bag dette, er måske ikke hvad de fleste har brug for at vide. Men hvis du vil drive en seriøs forretningen, så er teknikken bag infrastrukturen i forretningen og dette skal selvfølgelig virke.

De fleste almindelige hjemmesider og blogs vil virke fint med et ganske almindelig webhotel. Den mere seriøse forretning som velbesøgt firma eller affiliate side kræver det gode sikre udstyr, og her vælger mange at hoste egen, hvis stort nok firma, eller købe de professionelle løsninger. Denne er en del af forretningen, og som sådan, følger dette altid med når du sælger en side eller shop til en potentiel køber.

Webhotel og salg af side?

Online forretning er i høj grad forbundet med søgeoptimering, for den gratis trafik fra Google hvor folk specifikt søger efter noget bestemt, er både billig og rig på potentielle købere. Her er en professionel løsning som måske din egen server eller professionel løsning ved en udbyder, med til at give fordele i forhold til SEO. Når du sælger en side, er SEO en del af salgspakken og her gælder det om at gøre forretningen klar til at blive flyttet nemt og smertefrit.

Det er et smart træk at have tænkt webhotellet ind fra start af, især hvis din strategi er at bygge op og sælge for hurtig profit. Det bedste almindelige webhotel er nok på et almindelig Guld Unoeuro hotel, og som sådan er det nemt at skille ud hvis du kører med deleordning.

Det koster et par hundrede kroner at flytte siden til ny selvstændig konto, hvor du først tager backup af siden. Hvis du bruger WP er det nemmest at bruge Updraft + og lave en backup. Kopierer denne ud via ftp til din computer. I Unoeuro kontrolpanelet under administration vælger du flyt til ny konto. Log ud og login på den nye konto. Installer WordPress og smid updraft plugin på. Kopierer backup filerne i ind samme mappe på den nye konto via ftp, og smid backuppen på i WP kontrolpanelet.

Hvis det er din egen server, og det er en stor overtagelse, så har i udfærdiget juridiske papirer måske med advokat, og her skal du huske at få nedfældet, at server delen ikke følger med, men derimod købers egen webhotel hvor i kopierer siden til.

Domæne er der ingen ben i, og en god regel ved mindre ukompliceret handler, er at du som sælger overgiver domænet efter betaling er forekommet. Domænet er faktisk ikke ejet af nogen, da man lejer det, så ved salg skal du huske, at man sælger bloggen eller hjemmeside og ikke domænet, da du ikke kan sælge hvad du ikke ejer.