Eftersom vi med tiden er blevet opdraget til at benytte os af teknologien i en større og større grad, så er online backuptjeneste gået hen og blevet et parameter, som vi skal have respekt for og bør kende til. Det er nu de færreste, både private folk og virksomheder, der kan klare sig uden en online backuptjeneste.

Vi befinder os samtidig i en gråzone hvor at den mængde lagerplads vi har på vores telefoner, alligevel ikke bliver benyttet til fulde, da de billeder vi tager oftest, kommer direkte op på et socialt medie, som derved agere en online backuptjeneste.

En online backuptjeneste er i princippet et eksternt sted du kan opbevare dine dyrebare filer, således at de filer bliver sværere at miste ved et uheld.

Så ud af alle de online backuptjenester der er, hvilken skal du så vælge? Skal du bruge flere online backuptjenester eller er der én der passer til lige netop dit behov?

Vi går nogle af de bedste og de mest populære backup muligheder igennem i denne artikel.

 

OneDrive

OneDrive har du med garanti enten hørt om før, eller så kender du til den. Måske bruger du den endda uden helt at have tænkt over det. OneDrive er en backuptjeneste som er en af de smartere, hvis du alligevel har Microsoft Office pakken med Excel, PowerPoint og ikke mindst Word. Når du har denne pakke, følger der nemlig en online backuptjeneste med i købet, hvor du får 5 GB gratis.

Her hvor OneDrive ikke er en af de smarte backuptjenester er, at de filer du gerne vil have gemt, ikke bliver gemt hos deres online backuptjeneste automatisk. Her skal du nemlig selv flytte filen til OneDrive, hvilke mange mennesker let kan glemme.

Skal du have OneDrive?

OneDrive er en rigtig god og populær løsning hvis du kun har specifikke filer du vil have gemt. OneDrive er dermed sagt ikke den bedste løsning, såfremt du vil have en backup af alt hvad der er på din computer.

 

iCloud

Ligesom med OneDrive, så kan det være du kender til denne online backuptjeneste, eller måske endda allerede bruger den, om du ved det eller ej.

Den helt store forskel ved iCloud er, at denne kun er en online backuptjeneste for produkter fra Apple. Så hvis du har en Mac, iPhone, iPad mv. så er iCloud helt perfekt online backuptjeneste til dig, da den synkroniserer alle dine enheder. Med andre ord, så når du gemmer noget på iCloud fra din Mac, så har du i princippet også gemt det på din iPhone og din iPad.

Udfordringen med iCloud er her, at 5 GB sjældent er nok til en enkelt person og specielt ikke nok når det kommer til flere enheder. Du kan selvfølgelig købe dig til flere GB, hvilket dog godt kan blive pebret i længden.

Skal du have iCloud?

Hvis du udelukkende har Apple produkter, så er iCloud en af de bedste kandidater som en online backuptjeneste for dig. Dog skal du også gøre op med dig selv om hvor meget plads du har brug for, da den har sine få ulemper.

 

Backblaze

Backblaze er en online backuptjeneste som de færreste har hørt – indtil nu. Backblaze har nemlig set på online backuptjenester som OneDrive og iCloud, hvor de har taget ved lære og lavet deres eget.

Her får du ubegrænset lagerplads, hvilket er det ideelt hvis du har rigtig mange billeder, videoer, eller bilag hvis du er en virksomhed. Samtidig med det, så har de altid 14 dages prøveperiode, hvor du kan se om det er en online backuptjeneste for dig, herefter koster det dog noget for at bruge den.

Den største fordel ved Backblaze som en online backuptjeneste er, at hver gang du gemmer noget på din enhed, så bliver det helt automatisk gemt som en backup – Ta’ den Microsoft.

Men som med det meste andet der er godt, så er der selvfølgelig også nogle ulemper. Foruden at det er en online backuptjeneste der ikke er gratis, foruden de 14 dage, så er serverne lokaliseret i USA. Dette betyder for dig at selve backuppen der skal tages, kan tage lidt tid at uploade.

Skal du have Backblaze?

Hvis du er en privatperson der har i nærheden af uvirkelig mange filer gemt, som fortsat skal være det, så bør du overveje det. Men som udgangspunkt er det en online backuptjeneste der henvender sig mest til virksomheder.

 

Onlime

Her får du intet mindre end en dansk løsning af en online backuptjeneste. Her kan du købe dig til ubegrænset lagerplads, men hvis ikke du vil det, så kan du få 5 GB helt gratis, præcis som iCloud og OneDrive.

En af de helt store fordele ved Onlime er, at serverne er i Norge, hvor privatlivspolitikken er tæt på at være de strammeste i hele verden. Dette er mere eller mindre en garanti for, at det er et af de mest sikre online backuptjenester der findes.

Skal du have Onlime?

Hvis 5 GB er nok til dig, eller du ikke har noget at tilkøbe for ubegrænset plads, samtidig med at du har nogle filer som på ingen måde på tilgå andre mennesker, så er Onlime klart en online backuptjeneste for dig.

 

Backup Bird

Her er der en lidt anderledes online backuptjeneste, eftersom Black Bird primært henvender sig til dem der skal have en backup af deres server. Oftest er det en webshop (eller anden webvirksomhed), men det kan dog også være en privat hjemmeside til sjov og spas, tidsfordriv eller måske et online CV.

Black Bird kan selvfølgelig også tage en backup af filer, og så står deres servere i Danmark, hvorfor du vil opleve en uploade der er tæt på det hurtigste.

Men for de der har en hjemmeside/webshop, tilbyder Black Bird nemlig noget helt ekstraordinært, såfremt du bruger dem som en online backuptjeneste. De tilbyder nemlig at tjekke din hjemmeside igennem for fejl, lokalisere eventuelle fejl og løse dem, således at din hjemmeside vil fungere optimalt.

Skal du have Black Bird?

Black Bird er til dig der har en hjemmeside, som ikke har det største behov for lagring af filer. Lagringen sker nemlig manuelt, som er en proces der kan tage tid, specielt hvis du skal gemme 1000 filer. Samtidig, vil uploaden af filerne være utrolig hurtig og derved ikke være grunden til at det går langsomt.

Hvis du har en hjemmeside du gerne vil have et ekstra sikkerhedsnet under, så er Black Bird den helt rigtige online backuptjeneste for dig.

 

Blev du klogere?

Det er vigtigt med en online backuptjeneste. Du kan muligvis erindre 10-15 år tilbage, hvor du havde gemt nogle sange eller billeder på en din daværende mobiltelefon. Når du så købte dig en ny mobiltelefon, så kom filerne ikke med og oftest så blev de væk eller slettet. Det samme skete typisk også hvis du skulle have din daværende telefon repareret, så forsvandt filerne ved nulstilling og gendannelse af telefonen.

I dag har vi alle vigtige ting gemt på vores computer og ikke mindst vores smartphones. CV’er, ansøgninger, eksamensbeviser, regninger mv. Hvad ville der ske hvis alle dine enheder stoppede med at virke i morgen og du skulle købe nogle nye – hvor mange filer som helst ikke ville have slettet, har du så mistet?