Kan du godt lide at rejse, så er der muligheder for at tjene penge samtidig med at du rejser og såmænd også, når du ikke rejser. Start en rejseblog og skab dig en løbende online indtjening, der både kaster penge af sig mens du rejser rundt, og også når du er hjemme igen.

Her på siden får du en lillee guide til, hvordan du starter en blog der løbende kan være en indtægtskilde både som ekstra indtægt, eller som en fuldtidsindtægt.

Første skridt er infrastrukturen

Når du skal starte en online forretning, så er infrastrukturen selvfølgelig det første der skal være på plads. Med en blog, så kræver det faktisk kun et domæne, webhotel og viden til hvordan du laver en blog.

Webhotellet og domænet koster kun et par hundrede kroner. Et theme til en WordPress side koster omkring 50-100$, hvilket er nødvendig for et ordenligt layout. For under 1.000,- kr. og en årlig fornyelse af webhotel og domæne, så er du faktisk kørende.

Der findes gratis måder, men hvis du vil tjene penge, så er investering nødvendigt og på sigt lærer du værdien at investerer for at optimerer.

Det er selvfølgelig svært at skabe indhold ud fra personlig betragtninger, hvis du ikke har besøgt nogen steder eller er rejst endnu.

Du tjener som regel ikke meget de første 3-6 måneder på en blog. Det betyder, at du skal sætte det grundlæggende med niche vinkel, grundstruktur og indledende indhold op. Så kan du skabe det personlige indhold, mens du rejser.

Her kan du finde inspiration f.eks. ved rejseudbydere, som heller ikke sælger på det personlige. Søg inspiration ved Rickshawtravel og andre udbydere der ikke ligger i den gængse charterrejse nichen, hvis du vel og mærke vil skabe en rejseblog mens du packbacker. Alternativt kan du søge inspiration ved Rejsekris.dk og lignede blogs, der giver værdi i generel rejsenicher.

Domæne & webhotel

Hvis du ikke er skarp på det med domæne og webhotel, så er domænet den unikke adresse for din hjemmeside. Du kan sammenligne domæne og webhotel med en bolig. Domænet er adressen, som viser vej til din bolig, hvor boligen online, er et webhotel.

Domænet skal du vælge, når du har fundet vinkel og niche på din blog. Hvis du vil skabe en rejseblog med personlige rejser, så kan du vælge et personligt domænenavn. Hvis du hedder Anne, så kunne Anneseventyr måske gå an, og det skal siges, at det kan misforstået med en helt anden mere erogen niche. Alternativt kan du vælge noget ud fra en specifik verdensdel, område, land eller bare et generelt rejse navn, som rejsebloggen eller lignede.

Hos Unoeuro, kan du købe et domæne og tilhørende webhotel. Tast domænenavn ind og tryk søg. Dernæst følger du såmænd bare proceduren og så er du den glade ejer af et webhotel for et år, og et års leje af et domæne.

WordPress

På Unoeuro kan du installer WordPress systemet, som er det mest brugte CMS til blogging. Unoeuro har en 1-click-installer som er perfekt, til dig der ikke gider lærer kode for at installer et simpelt CMS. Når installation er klar, så installer du et theme, plugins og opsætter den grundlæggende seo struktur, og så mangler der faktisk kun masser af indhold og de få nødvendige sider til en blog.

Hvordan du tjener penge på din rejseblog?

Hvad end du laver en neutral eller personlig blog, så kan du tjene penge på affiliate marketing. Helt kort, så går affiliate marketing ud på, at du giver folk tips og gode råd. Og iblandt disse tips kan du tilbyde gode tilbud på hoteller, udstyr, tøj og meget andet som kan have værdi for læseren.

Det virker på den måde, at du sender læseren fra din blog til et firma der f.eks. udbyder hoteller, som Hotel.com eller lignede. Hvis læseren køber noget, så får du måske 4, 6, eller 10% eller et fast beløb.

For at du kan gøre dette, skal du have en kørende blog med indhold. Derfor skal du altid sætte en blog op med rigelig indhold, hvor en god start på en blog er 30-40000 ord eller 40-50 indlæg.

Bliver du rig?

Højest sandsynlig ikke og for at tjene penge, skal din blog både være stor og ranke. Det kræver tid, tålmodighed og selvfølgelig arbejde. Du kan dog skabe dig en god fuldtidsindtægt, som bliver ekstra god hvis du rejser rundt i Thailand, Kenya, Chile eller andre steder, hvor ting koster noget mindre end i vores land.