Brug disse 7 tips til hvordan du finder dit domæne inde køb af nyt.

Ved køb af domæne til sin hjemmeside er der et par overvejelser, som du skal gøre dig i forhold til pris, brandnavn, sigende navn eller om du skal begå dig med www eller ej. Der er en del flere ting du skal overveje, og du har sikkert overvejet en del af dem allerede.

Det kan dog være svært at bestemme sig, og netop derfor læser du denne lille guide til køb af domæne, der forhåbentlig kan hjælpe med nogle tvivls spørgsmål.

 

Køb dit domæne ud fra dine krav

brug de gode tips til at vælge det nye domænenavn

For det første, så skal du vælge hvilket type domæne du gerne vil have. Navnet på domænet er alt afgørende, og her skal du beslutte dig for, om det er brandnavn eller sigende navn for indholdet der er vigtigst som dit domænenavn.

For at finde svar på dette, så er det vigtigt at du tager en beslutning om, hvad du gerne vil sige med domænet. Det kan du nemt afgøre ud fra hvilket slags hjemmeside eller blog du skal lave. Skal du have opsat en hjemmeside eller blog om bolig, så skal domænet selvfølgelig være sigende ud fra indholdet. Alternativet er dog ofte brugt ved et firma, at du vælger dit brandnavn hvad end du er en store spiller som Nybolig med forskellige afdelinger som her, eller om du er enkelt mand der driver en affiliate bolig side eller måske bare som hobby.

 

Hvornår skal man vælge sigende domæne(EMD)?

Hvis det er en lille hjemmeside med 10-30 siders indhold om bedste sneakers til kvinder, legehuse eller andet, så kunne et godt sigende navn være det gode valg i forhold til brandnavn. Her skal du vælge både det korte, rammende og nemme navn som brugere kan huske.

Det kunne være noget ala ”sneakers4girls.dk”, ”damesneakers.dk” eller “bedstelegehus.dk” osv. hvilket både fortæller hvad domænet omhandler, og som samtidig også er til at huske i forhold til f.eks. ”lækresneakerstilkvinder.dk” der er alt for langt og forvirrende – Denne side lå på Webhotelanbefaling.dk før i tiden, hvilket var et udløbet domæne som jeg købte(tips til hvordan du finder ledige domæner). Det var et okay sigende EMD domænenavn der siger alt om, hvad denne side drejer sig om, dog er det lidt langt.

 

find dit domæne ved Unoeuro hurtigt

 

Du kan også vælge både sigende og brandnavn til bestemte sider

Hvis du derimod vælger at lave en hjemmeside der sælger dig selv og indholdet er kort, så kunne et sigende navn ala(hvis du hedder madsen) ”madsenfreelancer.dk” eller ”madsenklargøring.dk” osv. være helt okay.

Når det drejer sig om ydelser, forretning eller lignede, så ville jeg vælge et brandnavn til domæne, også selvom, at hjemmesiden måske ikke har ret meget indhold, for du skal stadig brande dig selv eller dine ydelser for at skaffe kunder.

 

Hvornår brandnavn domæner er bedst

Hvis din hjemmeside eller blog skal have rigtig meget indhold som f.eks. en stor affiliate side eller webshop, så er brandnavn helt klart dit bedste valg, for de sigende domæner(også kaldet EMD), giver ikke specielt meget i forhold til søgeoptimering, men det gør branding af din autoritet indenfor det specifikke emnefelt.

For at illustrerer det, så kan jeg bruge en af mine egne sider som eksempel, for jeg har en gaveside med gaveideer til alle lejligheder, der har et brandnavn. Denne side hedder ”shopsites.dk”(red: er solgt) og det er godt nok et andet gammelt domæne jeg købte, men “Shopsites.dk” er dog et bedre brandnavn end f.eks. “gaveideertilallelejligheder.dk”, for det lyder helt ude i hampen, og det gør “gaveideertilalle.dk” i bund og grund også, hvor “Shopsites” er til at huske og relativt kort også.

 

Skal man satse på www?

bestem dig om du skal bruge dk eller com domæne

Mange forbinder stadig domæner med at skulle skrive www foran når man indtaster domænet i browseren, men det burde slet ikke være nødvendig. Som udgangspunkt hvis du sætter en side op, så sætter du enten www til at pege på \ eller omvendt, så brugeren ikke havner på en tom side.

Det med at bruge www er overflødigt og vel i bund og grund af sentimentale grunde at mange stadig gør det, og så selvfølgelig, at det giver flere muligheder for at brande i forhold til sin linkprofil. Så at folk tror at man skal taste www foran domænenavnet er ligegyldigt, hvis du altså har sat tingene rigtigt op, hvilket du altid skal sikre dig.

 

Hvordan du nemmest finder dit dk domæne?

Du kan købe domæner de fleste steder hvor du også køber dit bedste webhotel, og her på siden anbefaler vi helt klart at du satser på Unoeuro, for de er klart det bedste billigste webhotel med gode servere og service.

 

Hvis du satser på .com domæner og engelske sider?

Hvis du derimod satser på engelske sider med tilhørende .com domæner, så får du en fin hosting hos SiteGround, og domæner i alverdens endelser, nu der er frigivet rigtig mange nye forskellige slags, og du kan købe billigt med rabat hos Godaddy.

Du kan selvfølgelig også købe dine forskellige TLD domæner ved f.eks. Simply(Unoeuro) og her ligger prisen fra 45 kr til 300 kr alt afhængig af endelsen på domænet.

Disse 7 tips har forhåbentlig sat nogle tanker i gang, og måske også gjort det nemmere at finde det nye domæne til hjemmesiden.