affiliate marketing

guide med svar på hvad, hvorfor & hvordan

affiliate marketing guide

Leder du efter en nem og hurtig guide om affiliate? Du har måske hørt om nem passiv indkomst ved hjælp af affiliate og det at lave en blog?

Måske du er virksomhedsejer og har hørt om fordelene ved at bruge andre til at skabe dit salg for en lille provision?

Du har måske allerede en lille blog, og du vil gerne tjene penge på blogging?

Hvad end din grund er, så er der klart en række fordele, for du kan nemlig tjene penge ved at blive selvstændig, men det kræver dog en hel del arbejde at få succes. Inden du bliver afskrækket, så kan du tjene penge på din hjemmeside ved hjælp af en god affiliate model.

Hvad er affiliate marketing?

Hvad betyder affiliate marketing eller nærmere – hvad er det?

Grundlæggende er det en markedsføringsmetode, hvor du som blogger indgår en provisionsbaseret aftale med et affiliate netværk og en annoncør. Her får du en procentsats af et salg, som du har skabt for annoncøren lig med virksomheden.

Som annoncør er der fordele ved at bruge affiliate til at skabe salg. Du betaler godt nok en procentsats af dit salg, men du får både nuværende salg og ikke mindst, potentielle nye kunder fremadrettet. Det er nok den største gevinst, for så kan du som virksomhed skabe mersalg for et meget lille beløb – Affiliate aftaler koster kun virksomheden penge, når virksomheden selv tjener penge på salg(med mindre du har regnet helt forkert på marketingsmetoden).

Du som publisher, hvilket er en affiliate, sælger andre folks produkter og får som tak, et fastsat beløb i har aftalt eller en procentdel af salget.

Se videoen her, hvor du får en kort forklaring på, hvad affiliate er:

Salg er det sværeste at håndterer kan man vel godt sige, men der er dog en helt række fordele ved affiliate som publisher der opvejer det hårde arbejde.

Du har ingen chefer, fysiske produkter eller kunder at håndterer. Arbejd hjemme online betyder, at du kan gøre det i hele verden. Det er i bund og grund kun dig selv der sætter grænsen for indtjeningen, og du slipper for de store økonomiske udgifter i forhold til f.eks. at drive en webshop.

Den største fordel er dog, at hvis du finder den rette formel til at tjene penge på en blog, så kan denne ide kopieres om og om igen, og indtægten vil foresætte på den ”passive” måde(Mange beskriver affiliate marketing som passiv indtægt, men passiv findes ikke).

Affiliate marketing hvordan?

Hvis du er interesseret i at tjene ekstra penge online hjemmefra, så kræver det en hel del ting.

Du skal lære at lave en blog, søgeoptimering og ikke mindst, forstå hvordan du skaber indtægt via de forskellige netværk eller affiliate måder.

Rent basalt skal du som publisher/affiliate, sende noget trafik fra din facebook side, youtube, blog, hjemmeside, e-mail eller reklamer, til en annoncør hvor kunden køber et givent produkt(der findes også andre metoder, som du kan læse længere nede).

Det at sende trafik fra punkt A til punkt B lyder simpelt nok, og det kan det også være, men det kræver dog, at du har en sikker strategi. Adwords, Facebook eller andet kan være den hurtige vej, men også dyre vej hvis du ikke ved hvad du laver. Alting kræver at du dypper fingrene i skidtet for at lære og teste, og det kan hurtigt koste med reklamer.

Den billige og noget længere vej, er at starte en blog eller hjemmeside, hvor du giver hjælper folk med hvad de efterspørger. Denne løsning kan være et givent produkt fra en annoncør, som du beskriver fordele og ulemper ved og selvfølgelig henvisning til annoncøren.

For at finde disse annoncører og skabe kontakt til at bruge deres reklame og produkter, så bruger de fleste et mellemled i form af et affiliate netværk – Du kan også skabe en aftale direkte med annoncøren selv, hvis din hjemmeside skaber rigtig meget trafik, og sikkert opnå en bedre procentsats.

De forskellige affiliate netværk

I Danmark finder du faktisk en hel del forskellige netværk, hvor nogen er en del bedre end andre. Disse netværk er bindeleddet mellem dig som affiliate og virksomheden der er annoncøren. At være hjælp og organisator tager affiliate netværket så en andel af den procentsats, som egentlig er sat af til dig som affiliate. men du får så til gengæld adgang til et masse forskellige programmer, hvor du kan ansøge nemt og hurtigt..

De forskellige netværk i Danmark kan du se en hurtigt beskrivelse af her, eller læse mere om det i vores uddybende artikel om Affiliate netværk her.

Partner-ads – Det bedste netværk

Url => http://www.partner-ads.dk

Partner-ads er mit favorit sted, og i min optik, det bedste netværk at bruge hvis du er ny(eller rutineret for den sags skyld). Du får et stort udvalg af kampagner der dækker over både lead, salg og klik kampagner. Du får også det store udvalg i forskellige nicher og gode annoncører.

Provision ligger ofte omkring 4 – 15 %, og cookietid der dog er lidt i opbrud, ligger ved de fleste programmer på omkring 30 dage. Derudover, så er datafeed faktisk ved at blive ret udbredt ved de forskellige, og også de mange niche virksomheder.

Udbetaling, troværdig og support er i top, og har aldrig oplevet nogen problemer med hverken betaling eller kliks.

Awin (sammenlægning med Zanox)

Url => https://www.awin.com/gb

Awin(tidligere Zanox) er baseret i Berlin, og det tyske netværk har faktisk nogle rigtig store netværk som f.eks. Zalando, hvis du skal i gang med en fashion side? Udbetalingen virker upåklageligt, og kommer prompte selv om du dog skulle ind og frigøre det hver måned.

Det er nemt at finde statistik over besøg, klik og indtjening, ligesom det er ret nemt og hurtigt at finde programmer og ansøge.

Et godt netværk at bruge hvis du gerne vil have adgang til nogle af de store udenlandske forretninger der sælger i Danmark.

Webgains – Stabil og troværdig

Url => http://www.webgains.dk

Det London baseret netværk er et stabilt netværk, hvor udbetalingen kommer til tiden, og deres annoncører ser ud til at blive ved dem.

Du finder ikke det helt store udvalg af annoncører. De fleste annoncører er faktisk webshops, men det er dog gode sælgende webshops, der kan give dig en provision på enten lead eller salgs kampagner.

Hvis du er annoncør, så er Webgains måske ikke det rette valg, for det virker ikke til at ret mange affiliates i Danmark faktisk bruger dem, hvilket kan skyldes det forholdsvis lave udvalg af programmer.

Du skal som affiliate dog ikke lade dig afskrække, for der er penge at hente ved at benytte Webgains programmerne.

Euroads

Url => http://www.euroads.dk

Euroads er lidt anderledes end de allerede nævnte netværk, for her er det mest lead kampagner for forskellige blade, mobil og lignede abonnementer, som du finder. Du kan dog ved Euroads, finde det største udvalg indenfor Cashback sider, da ca. halvdelen af annoncørerne tillader det.

Personligt har jeg ikke rigtig brugt Euroads, da mine sider er mere til salg end leads. Euroads i min optik, har en side der hverken er intuitiv eller nem at regne ud, for det at lave deeplinking er alt for bøvlet. En anden ulempe er, at det kan tage måneder om udbetaling, hvilket ingen vel gider at vente på.

Tradedoubler

Url => https://www.tradedoubler.dk

Hvis du har snakket med affiliates i Danmark, så har stort set alle en mening om Tradedoubler, og med garanti er 95% ret negative om dette netværk.

Tradedoubler var en af de største affiliate netværk i Danmark, og de er måske endda det endnu, for desværre er der mange store annoncører der bruger dette netværk. De fleste kampagner er webshops, og provision ligger omkring 5 – 10 % og udvalget er som sagt, nogen af de store virksomheder.

Grunden til at Tradedoubler har et elendig ry, som de fleste af os oplever, er total mangel på support, ordentlig afregning og så i min obtik, det absurde høje antal klik for et salg som en del vist også har oplevet.

Hvis du er ny, så skal du absolut ikke baserer hele dit arbejde på at tjene penge gennem Tradedoubler, for du kan med garanti tjene bedre ved at bruge andre. Når det så er sagt, så har jeg tjent stødt nogle tusinde hver måned da jeg havde Boozt programmet, og pt. tjener vi(sider jeg driver med anden) også en del gennem Bog & Ide.

AdService

Url => https://www.adservice.com/

AdService med base i Århus er nok Nordens største affiliate netværk.

Her finder det store udvalg af kampagnebaseret muligheder som publisher. Hvis du vil kaste dig over den hårde låne niche, så er det her, hvor du finder det største udvalg af diverse kviklån m.m. Helt ligesom Adservice har mange andre kampagner som webhoteller, mobil muligheder og meget andet som PPA service.

Ved AdService skal du tjene mindst 1000 kr. før udbetaling. Personligt har jeg aldrig rigtig kommet i gang her, da jeg ikke bruger email eller kampagnebaseret muligheder.

Digital Advisor

Url => https://digitaladvisor.dk/

Digital Advisor ligner AdService på stort set alle måder. Netværket med base i Århus har muligheder som Simply(Unoeuro), webhosting og lignede kampagner. Udvalget er kampagnebaseret for det meste, men AdService har et noget større udbud.

Find kampagnemuligheder her som kan være ret unikke. Som affiliate marketer har du konto de fleste steder for at dække en given niche eller nicher med udvalget af webshops.

Ligesom ved andre netværk skal du godkendes som publisher både hos netværk og udvalgte kampagner.

Adtraction

Url => https://adtraction.com/

Adtraction er efterhånden et af de større netværk både i Danmark men især i Sverige og Norge. Adtraction er generelt ved at udvide i hele verden, men det nordiske marked har det største udvalg indtil videre.

Adtraction byder hele tiden på nye webshops og service i alle nicher. Her finder du Babysam, Whiteaway, D:E:R, C-More og mange andre muligheder.

Hvis du vil lave affiliate indenfor mode, livsstil, bolig, sundhed eller finans bør du melde dig til hos Adtraction og bruge mulighederne her.

Hos de viste netværk kan du bruge en af de tre overordnet affiliate måder. Programmerne dækker over disse tre forskellige:

  • Pay-per-click: Her betaler annoncøren for en fast mængde af besøgende der klikker sig til dennes hjemmeside. Hvis du kender Google Adsense, så er dette et eksempel på pay per click måden.
  • Pay-per-sale: Den typiske form hvor annoncøren betaler kommission for hvert salg som den besøgende har skabt gennem affiliate linket.
  • Pay-per-lead: Her betaler annoncøren for hvert lead der kommer igennem affiliate linket. Her skriver du dig op til, tilmelder eller andet på annoncørens hjemmeside.

Disse tre måder at tjene penge på er de mest hyppige, og helt sikkert hvad du skal kaste dig over i forhold til at skabe en indtægt, der kan være en god ekstra indtjening eller måske en fuldtidsløn.

Hvad tjener en affiliate?

Der findes ingen eksakt svar på hvor meget en blogger eller affiliate tjener. Nogen tjener intet og andre tjener en seks cifret månedsløn. Det kræver arbejde, og det du lægger i det, afgør vel i bund og grund hvad du tjener. På den positive side kan du sige, at med provision så er der ingen bund og øvre grænse.

Kan du leve af affiliate marketing eller det umuligt?

Start ud med at tjene 500 kr. Så 1000 kr. og så fremdeles, hvilket forhåbentlig giver opskriften frem efter. Og måske du rammer rigtigt, som mange  faktisk har gjort deriblandt undertegnet(Bloggen sigter dog ikke på fuldtidsindtjeningen). Se videoen her fra Tue Lindblad fra Onlinebijobber, hvor han har sammenfattet hvad 10 danske affiliates tjener på deres respektive side.

Hvad laver en affiliate mere specifikt?

Som affiliate skal du lave en masse gentagne arbejde. Det kræver at du opnår viden om WordPress, Google, søgeoptimering, linkbuilding, salg og ikke mindst, kunne skrive en masse. Optimering betyder selvfølgelig, at du automatiser hen af vejen, men dog skal du være i stand til at sammenfatte tekster af forskellige arter.

Det siges at affiliate marketing er passiv indtægt, og det kan du såmænd også skabe, det kræver dog ret meget arbejde at opnå det, ligegyldigt om der bruges blogs, e-mails, reklamer eller måske sociale medier.

Et hurtigt oprids af hvad du skal lave for at sætte en blog op, ser sådan ud:

  • Find emnet din side skal handle om
  • Find de rigtige affiliate programmer
  • Find søgeord og opsætning af WordPress, side og seo
  • Skab den rette mængde indhold
  • Markedsføring og seo
  • Optimering og opdatering
  • Teste, optimere og opdaterer endnu mere

Disse processer kræver selvfølgelig at du lærer en masse. Du kan for forholdsvis små penge tilmelde dig et forum for affiliates.

Anders Saugstrup og Mikael Rieck ejer Marketers der byder på webinars og forums, hvor du kan tillære dig det meste du skal vide til at skabe et job hjemmefra. Du kan også læse mere på denne blog, som jeg forsøger at gøre fyldestgørende når tiden er til det.

Se videoen her om hvad affiliate og joint ventures rent faktisk betyder på dansk, og hvordan du kan bruge dette i sammenhæng med skribent eller forfatter arbejde.

Top udenlandske affiliate netværk

Hvis du overvejer at blive affiliate marketers med udenlandske sider, hvor markedet er så meget større, og hvor den større konkurrence følger trop, så er der også en del gode affiliate netværk her. Personligt har jeg god erfaring med Clickbank og Amazon. For år tilbage byggede jeg sider med Clickbank som virkede fint, har dog solgt eller nedlagt disse. I dag bruger jeg primært Amazon, som godt nok er blevet mere restriktive, men dog er relativt nemt at starte ud med.

Nogen af de mest kendte udenlandske affiliate netværk er disse steder:

Der findes selvfølgelig mange flere, men disse dækker dog et ret bredt udvalg af de mest kendte affiliate netværk, der samtidig dækker forskellige kampagner. Hvis du vil se en kort beskrivelse af hver enkelt netværk, så se denne informative video om de udenlandske netværk.

tips og andet fra bloggen

Hvordan du starter en hjemmeside op?

Hvordan du starter en hjemmeside op?

Der findes en milliard indlæg om hvordan du laver en blog, som du også kan læse mere om her på Lansky.dk. Men mere konkret hvad affiliate siden bør indeholde af sider som kontakt, theme m.m. er hvad du finder et par tips til lige her. Hvordan du starter en hjemmeside...

Affiliate cykelhjelm niche? Tips til hvorfor og hvordan

Affiliate cykelhjelm niche? Tips til hvorfor og hvordan

Der findes rigtige mange forskellige nicher som du kan starte ud med i forhold til affiliate. Hvorfor lige cykelhjelm niche til affiliate? Cykling i sig selv er noget rigtig mange gør. Og med tanke på det skræmmende klima, livsstil trends og den teknologiske...

Affiliate e-cigaret niche – Kan du få succes i denne niche?

Affiliate e-cigaret niche – Kan du få succes i denne niche?

Kan du få succes med affiliate e-cigaret niche? Det korte svar er – ja selvfølgelig kan du det. Det lange svar er – Ja det kan du, men det kommer til at tage tid og koste en del penge også. Alt kan lade sig gøre, og det gør sig selvfølgelig også gældende indenfor...