lav en blog

Hvordan du kommer i gang

Sådan kommer du i gang

Du vil i gang med at tjene penge online, men måske er det hele et stort mysterium og virvar af mærkelige udtryk som CMS, domæner, hosting, themes, plugins, afilliate marketing og mange andre udtryk? Dét du bare vil vide, er, hvordan laver man en blog sådan rent lav praktisk?

Lav en blog på den nemme og rigtige måde kræver i min optik, at du laver en blog på dit egen domæne.

Når du skal lave en hjemmeside, så er det med udgangspunkt i egen domæne og webhosting, som jeg anbefaler du køber ved Unoeuro eller køber et Dandomain webhotel.

Lav en blog gratis eller ej?

Det med at lave blogs kan godt gøres gratis.

Du kan sagtens gøre det gratis via webhosting steder som Blogspot, Bloggers Delight, Bloglovin, WordPress og andre gratis steder. Men mange af disse steder tillader ikke affiliate links. Og ikke mindst, du ejer ikke selv stedet, hvilket absolut er afgørende for at tjene penge på blogs.

Disse gratis steder kan du bruge til familiens stamtræ, nogle personlige holdninger til f.eks. politik eller andet der ikke skal være en forretning, eller til hvad de ret ofte bliver brugt til, nemlig til linkbuilding.

Når du skal lave en hjemmeside, så er det med udgangspunkt i dit eget domæne og webhosting, som jeg anbefaler du køber ved Unoeuro.

Hvad koster det at lave en blog?

Som sagt kan det gøres gratis, men er absolut ikke en god ting. Derimod kan du gøre det ret billigt.

Et domæne og webhotel koster rundt regnet 300 kr på et år. Og så skal du, hvis du vil gøre det lidt mere professionelt, købe et theme til det flotte og smarte visuelle look. Themes kan købes fra 40$ og op til 200$.

Hvis du planlægger at lave flere blogs, som du sikkert vil gøre, så kan jeg varmt anbefale at købe den store pakke ved MyThemeShop her, for det giver bare så mange flere muligheder for at differentier dine blogs til det respektive formål.

Til at starte med, kan du dog bruge et gratis theme der bliver hentet direkte via din WordPress installering. Du kan læse om det længere nede. Prisen for at starte en blog kan gøres for bare domænet og webhotel, hvor Basic pakken ved Unoeuro er helt fint til en enkelt side(du kan altid opgraderer).

Det kræver selvfølgelig at du ved hvad både domæne og webhotel er, logisk nok.

Hvad er domæne og webhosting?

Et domæne er adressen som siden kan findes på, hvor denne sides adresse er lansky.dk. Din blog som har adressen XtestX.dk(domæne) har et fysisk sted, hvor alle data som hjemmesiden indeholder, bliver lagret. Dette lagringssted hedder et webhotel/hosting.

Så du har både brug for et domæne som er adressen, og stedet hvor adressen fysisk hører til. Det kan vel sammenlignes med et hus og adressen der er unik for det specifikke hus.

Find dit domæne og aktiver det

Nu du ved hvad domæne er, så skal du selvfølgelig også finde sådan et domæne. Her bliver det så lidt mere kringlet, for det kræver at du har bestemt dig for hvilken niche, at du vil lave en blog over.

Her kræver det, at du først sætter dig ind i hvordan du finder en niche. At finde en niche finder du mere om længere nede.

Du skal dog ikke snydes for at vide hvordan du finder, køber og aktiverer et domæne.

Som udgangspunkt når du skal finde et domæne, så vil jeg anbefale endelsen .dk for en dansk side, og .com for udenlandsk og så glem alle de andre smarte domæner der er blevet smidt på markedet.

Hvis du f.eks. hedder Michael Laudrup kan du kigge efter om domænet michaellaudrup.dk er ledig. Det gør du ved at besøge Simply(tildigere Unoeuro) og taster det ind øverst i søgefeltet. Her kommer der dette frem:

find det rigtige domæne ved at bruge unoeuro søgefunktion

 

Jep – Jeg blev faktisk også lidt overrasket selvom man nok vil løbe ind i juridiske problemer med sådan et domæne.

Så trykker du bestil:

Det er nemt at bestille domæne gennem unoeuro

Her kan du se, at du får mulighed for at bestille enten bronze webhotel eller kun købe domænet(Unoeuro har skiftet navn til Simply og ændret pakkerne efter fremstilling af billede), som du så tilslutter til et eksisterende webhotel. For at vise dette for dig, køber jeg et bronze webhotel, og har valgt domænet Inventarportalen.dk.

Nu skal du så indtaste dine kontakt oplysninger. Og hvis du vil gøre det seriøst, så skal du selvfølgelig huske firmanavn osv. Du kan se her, at jeg benytter en eksisterende konto, men hvis du er ny, så vil det stå på opret ny konto.

husk at indtaste de rigtige kontakt oplysninger for dit domæne

 

Nu skal du såmænd bare betale domænet. Og som du kan se, kan du købe et domæne og webhotel for under 300,- kr. og så er du faktisk klar til at gå i gang med at opsætte bloggen.

efter betaling er man klar til at opsætte sin blog

Dette er sådan du køber dit domæne, og så skal det såmænd bare aktiveres.

Når du køber domæne og webhotel, så får du et par mails i din indboks. Og en af dem er fra Dk Hostmaster, der ser sådan ud:

aktiver dit domæne med login oplysninger fra hostmaster ordrebekræftigelse

 

Her skal du gå ind på selvbetjeningssiden ved Hostmaster, og aktiverer dit domæne. Du logger bare ind med oplyste login handle i pdf’en(står hvor den røde kasse er på billedet). På første side der kommer ved Hostmaster efter login, bliver du bedt om at aktiverer domænet. Tryk på videre knappen nederst i vinduet, og så bliver domænet aktiveret i løbet af ganske kort tid.

Hvad er cms system og hvorfor?

Nu er dit domæne købt, aktiveret og det ligger på dit Unoeuro webhotel, så er det på tide at sætte en blog op.

For at sætte en blog op, findes der mange forskellige systemer. Det nemmeste er at bruge et CMS system, og her er WordPress absolut at foretrække.

Grunden til at WordPress er bedst, er, at det er nemmest for os der ikke gider nørde. WordPress er absolut det nemmeste at gå til og arbejde med for alle mennesker, og derfor også det mest populære CMS system netop at bruge som blog system.

Hvordan sætter du en blog op på wordpress?

tryk på 1 click installation for at installerer wordpress ved unoeuroNu er det på tide at komme til sagen, og få opsat dit blog system så du kan komme i gang med blogge.

Først skal du logge ind på dit Unoeuro webhotel via linket og login oplysningerne. Disse står i mailen, som du har modtaget fra Unoeuro.

Her vælger du “1-click installation” i panelet til venstre som vist på billedet, og så kommer der ny mulighed frem.

Her skal du vælge hvilken CMS du vil vælge på dit webhotel, og her trykker du på WordPress.

Indtast brugernavn, password, sæt sprog til dansk og så er bloggen faktisk installeret og klar til brug.

Tag imod et godt råd og vælg et andet brugernavn end standard “admin”. Mange hackere og andet går målrettet efter dette, og ingen grund til at give dem helt frit spil.

Nu skal du faktisk til det som det rent faktisk handler om, nemlig selve bloggen, opsætning og at blogge.

Login på blog og hurtig opsætning

Nu kan du så logge ind på din installeret WordPress blog. Det gør du ved at skrive “domæne.dk/wp-admin” i browseren og så kommer der et login vindue. Her taster du det brugernavn og password som du valgte under WordPress installationen.

thumbs op for at have lavet den første blog i wordpressDet at lære hvordan WordPress fungerer og finde rundt, er ret simpelt. Men som helt ny, er det selvfølgelig en fremmed verden. Her kan du med fordel se en video eller to på Youtube med “how to navigate in wordpress as beginner” eller lignede.

Det er nemt, for der er et panel i venstre side. Og det første du skal gøre, er at trykke på “udseende”, vælge “temaer” og her kan du se at der er allerede er preinstalleret et WordPress theme. Hvis du vælger et mere professionelt theme, så er det her, at du skal uploade det indkøbte tema.

For at lave et indlæg, skal du trykke på “indlæg” og oprette nyt. Skriv hvad du vil udgive og tryk på udgiv, så har du faktisk udgivet et indlæg.

Det er i de store træk hvordan du laver en blog, men for at det rent faktisk skal give noget indtjening, hvilket det jo gerne skal, så er der dog helt masse ting såsom de rigtige plugins der skal installeres, opsætte rigtig onsite-seo, oprette sider som privatpolitik, lave korrekte permanente links, vælge rigtig søgeoptimering opsætning og en hel del ting mere, men i store træk, er dette fremgangsmåden til hvordan du laver en blog.

tips og andet fra bloggen

Hvordan du starter en hjemmeside op?

Hvordan du starter en hjemmeside op?

Der findes en milliard indlæg om hvordan du laver en blog, som du også kan læse mere om her på Lansky.dk. Men mere konkret hvad affiliate siden bør indeholde af sider som kontakt, theme m.m. er hvad du finder et par tips til lige her. Hvordan du starter en hjemmeside...

Start en rejseblog der kun kræver et webhotel og domæne

Start en rejseblog der kun kræver et webhotel og domæne

Kan du godt lide at rejse, så er der muligheder for at tjene penge samtidig med at du rejser og såmænd også, når du ikke rejser. Start en rejseblog og skab dig en løbende online indtjening, der både kaster penge af sig mens du rejser rundt, og også når du er hjemme...

Find den rigtige webshop løsning?

Find den rigtige webshop løsning?

Når du skal starte din egen webshop, så finder du ud af, hvis ikke du allerede har fundet ud af det, at der er mange forskellige webshop løsninger. En webshop løsning er en samling af flere forskellige systemer, som giver dig en bred vifte af muligheder for den helt...