Vil du have anonymt domæne? Hvis du gør dig i at lave hjemmesider der skal ranke på Google, så er du helt sikkert stødt på PBN netværk, og måske du overvejer at lave dit eget?

Læs også: Tips til at finde ledige udløbne domæner

Hvis du gør, så er det rart at kende til muligheden for at holde domænets identitet hemmeligt for snagende øjne ved Hostmaster, eller måske især for Google hvis du vil lave et link netværk til boosting.

Det rent moralske og fornuftige i, om man vil have sådan et netværk eller ej, det må du selv afgøre. Min mening er, at disse blog netværks virker. De giver en god indtjening for rigtig mange online, men jeg tror dog også på, at PBN Klon Dyke syndromet indenfor linkbuilding i Danmark, vil støde mod en meget tung mur, og det kommer til at gøre ondt at ramme den.

Hvad er navnebeskyttelse på domænet?

I bund og grund siger det jo sig selv hvad navne- og adressebeskyttelse er. Nemlig beskyttelse af ens personlige oplysninger, så ingen udover DK-Hostmaster kan se, hvem der ejer det respektive domæne.

Hvis du laver kriminalitet, så er det ikke en beskyttelse, for du står jo registreret, men det betyder i bund og grund bare, at du og jeg ikke kan se, hvem der ejer et beskyttet.dk domæne ved at slå det op ved Dk-Hostmaster.

Hvorfor have anonymt domæne?

Der kan være mange grunde til at have anonymitet på sine domæner, for navne- og adressebeskyttelse kan jo skyldes hjemmesidens indhold ud fra frygten fra diverse tosser. Den mest brugte grund er dog ud fra seo grunde, hvor man prøver at holde sine blogs eller hjemmesider skjult, så ens linknetværk ikke kan spores så nemt.

Hvordan får man beskyttet sit domæne?

Du kan få beskyttelse på domænet ved at gå ind på borger.dk og ansøge om navne- og adressebeskyttelse, hvilket faktisk ikke tager mange minutter.

Ved borger.dk står der dette om personbeskyttelse:

Adressebeskyttelse betyder, at dit navn og din adresse ikke må udleveres. Derved er privatpersoner afskåret fra at kunne finde disse oplysninger om dig. Dit navn og din adresse bliver heller ikke udleveret til virksomheder til brug for markedsføring eller tilvejvisere.

Offentlige myndigheder og normalt også privatekreditorer, der fx mangler betaling af en faktura, kan altid bede om at få din adresse udleveret.

Så hvis du gerne vil have beskyttet domænet, og igen, højest sandsynligt for at gemme dit link netværk, så er det via din lokale kommune på borger.dk det skal gøres.

Rent praktisk starter du lige her:

https://www.borger.dk/sider/adressebeskyttelse.aspx

Login med nem-id og vælg din kommune og trykke videre til blanketten. Her udfylder du de fem punkter, hvor du du under adresse beskyttelse skal vælge om det skal være vejviserbeskyttelse, markedsføringsbeskyttelse eller navne- og adressebeskyttelse. Det er selvfølgelig navne- og adressebeskyttelse og så skal du bare vente 3-5 dage og du har opnået beskyttelse.

Hvorfor du ikke skal gøre det?

Du får problemer ved oprettelse af f.eks. mobilepay. Du vil også støde på problemer, hvis du skal købe en ny mobiltelefon og telefonnummer, for ved login med nem-id vil den brokke sig og sige, at din adresse er beskyttet (jamen, jeg vælger jo at indtaste MIN adresse, så lad mig dog #¤ bare købe?). Det ved jeg ud fra personlig erfaring, og jo, jeg kan ikke se logikken i den sikkerhed.

Se min domæne guide til at vælge det helt rigtige domænenavn, og hvor du finder de gode priser.