tjen penge på blog

Hvordan du kan tjene affiliate kommission

det vigtigste at vide?

Hvis du gerne vil tjene penge på en blog online, så skal du først og fremmest vide ….

Det er fast arbejde og det kan være ufatteligt kedeligt arbejde!

Det at lave penge på en blog er både triviel, omstændig, langvarig, uoverskuelig og risiko betonet arbejde, for du kan ende med at have brugt mange timer på absolut ingenting.

Hvis du får kolde fødder allerede nu, bør du overveje om tiden ikke skulle gå med at vinde et maraton eller andet. Det er ikke for at skræmme, men personligt har jeg brugt så mange timer på alle de ting som du ikke skal gøre. Det bør give mig en ret til at sige det uden omsvøb, for det kan være rigtig mange kedelige timer.

Når det så er sagt; Så er jeg her endnu, og det er du forhåbentligt også, for mit mål med denne blog er at give de bedste tips, så du undgår alle de faldgruber som jeg faldt i, og at du får succes og begynder at tjene ekstra penge online, helt ligesom jeg er begyndt på(nej, ikke på denne blog).

Nu spørger du måske dig selv, om jeg ikke er fuld af l… Og hvis du ikke gør, så bør du starte med at gøre det!

Der findes ingen freebies online

Ingenting er gratis på nettet! Og hvis du begiver dig ind på dette spor med at tjene penge online via blog, søgeoptimering og alt derimellem, så vil du få serveret så mange gyldne løfter om hurtige penge, at du tror det er løgn.

De gyldne løfter er overalt. Og ligegyldig hvor man stort set vender sig hen, vil der være en “ekspert” der lover hurtige penge, hvis altså du lige køber det sidste nye plugin, theme, billeder, bog eller andet …

De løfter giver jeg ikke, men det jeg gør, er, at vise hvordan jeg gør tingene. Og selvfølgelig har jeg også affiliate links overalt, for det er netop hvad jeg prøver at beskrive på denne blog. Men der er også andre gevinster ved at hjælpe andre online, udover at prakke dem ting på. Det kan være frugtbart samarbejde i form af at udveksle alt muligt indenfor denne verden, hvilket du også vil finde ud af, hvis du bestemmer dig for at tage skridtet.

Personligt har min læringsproces bragt mig fra at vide absolut ingenting, til i dag at arbejde som selvstændig med de utrolig mange friheder det giver(og mange ulemper også). Og herigennem har jeg fundet en samarbejdspartner, hvor vi godt nok deler indtægten, men med samarbejdet kan trække på begges kompetencer og derved bringe forretningen/indtjeningen op på et højere plan.

Hvis du stadig læser dette, så er du interesseret; Også selv om du er blevet advaret, og den sult er en god ting – Husk på det senere hen, når du sidder en aften og bander alt og alle langt væk.

Basis skridt der kræves for at starte en blog

Det første skridt du skal tage for at tjene penge, er selvfølgelig at følge en gameplan, for hvis du ikke kender slut resultatet, så sidder du bare og famler i blinde, og det har jeg prøvet – Bad idea.

Hav en præcis plan fra start til slut og ikke mindst det vigtigste…

 

Følg planen fra start til slut!

Hvilken niche til bloggen?

En blog skal handle om et eller andet. Og du har måske en passion for gule netstrømper og har hørt “man kun skal lave en blog om det som man går op i”, så gule netstrømper er lige dit felt.

Find først ud af hvad du skal tjene penge påDet er helt korrekt at det er nemmere at skrive om noget, som du har en passion for. Men når du har skrevet 20 – 30 artikler om din passion, så er de fleste mennesker alligevel tømt for viden om deres passion.

Derimod skal du lave en blog om noget, som du kan finde ud af at søge viden om. Og det vigtigste ved at finde et emne til en blog…

Når du skal finde en niche til en blog der skal tjene penge, så skal der være et købende marked for produkter i nichen!

Gule netstrømper er nok et ret begrænset marked både for købere, produkter og materiale. Her vil det  være noget nemmere at skrive om GHD glattejern eller et bredere emne som f.eks. højtalere.

Derfor skal du finde, ikke bare et emne, men nærmere fem emner som du kan lide at lave en blog omkring, og tro mig når jeg siger…

Emnet er ligegyldigt når først du har skrevet 50 artikler til bloggen og lige så mange tekster til link artikler!

Du kan her læse om hvordan du finder en niche, og udvælge dem som også har et køber marked.

Find ud af indtjeningsmulighederne på pågældende niche

Når du har fundet en niche som du godt kan tænke dig at lave en blog om, så skal du også vide, om der er penge at hente i denne.

Det nemmeste er at skrive nichen ind i Google søgefeltet. Lad os sige at GHD glattejern er brugt som niche. Her får du dette frem:

en google søgning på søgeordet GHD glattejern

Som du kan se, så er der Google reklamer. Det betyder, at der er annoncører der vil betale for dette søgeord og det er altid et godt tegn. Det betyder at der er basis for i det mindste at kunne tjene på adsense reklamer, men affiliate giver dog bedre som regel(eller for mig, for jeg har ikke den store succes med adsense).

Når du laver en søgning på Google, så læg altid mærke til de første sider, der dukker frem under de gule reklamer. I dette tilfælde er det GHDs egen shop, Billigvoks.dk og Nicehair.dk.

Hvis du søger på butikken og skriver “affiliate” bagved, så giver det et hint om de har et affiliate program eller ej.

I de to nævnte tilfælde ved jeg dog, at de har et affiliate program ved Partner-ads.dk. og især Nicehair har et kæmpe udvalg af alverdens produkter som folk også er interesseret i.

Dette gør du ved alle dine nicher. Det giver dig en ide om der rent faktisk også er steder, hvor du kan tjene penge på affiliate eller adsense.

Dernæst skal der findes søgeord indenfor nichen

Grunden til at du skal finde flere nicher er, at du også skal finde søgeord indenfor nichen der kan rankes i søgemaskinerne. Men der skal også være søgeord, der kan sælge.

Der findes søgeord for alt, men rigtige mange søgeord er ikke specielt gode rent salgs mæssig.

Hvis folk søger på ord som “kærlighedsbrev” som vist her:

Google søgning efter niche søgeord

Søgning på ordet “kærlighedsbrev” og du har en blog om kærlighed hvor du sender affiliate trafik til en kærlighedsguru, bog eller andet, så får du intet salg på sådan et søgeord. Som du kan se, kommer min blog Romantikguiden frem som nummer 1 og 2 på Google søgning efter kærlighedsbrev(blev startet som testside), hvilket burde bevise at jeg har testet det.

Hvis ordet “søg” “find” eller andet er foran så er resultatet det samme, og det er vel kun “køb kærlighedsbrev” søgeord, som rent faktisk ville sende dig køber trafik. Det betyder, at du skal være i stand til at leverer et affiliate program, der sælger kærlighedsbreve eller gå i gang med at sælge dem selv, for er der ingen annoncører, så er der ingen adsense indtjening.

Måden hvordan du kan finde søgeord er via “Google keyword planner”, der kræver at du har en adwords konto; Du kan ansøge om at oprette her.

Det med at finde søgeord er en videnskab for mange, hvor folk sidder i dagevis for at finde guldet. Og det er ganske rigtigt, når folk siger at de rette søgeord betyder alt for, om du tjener penge eller ej. Men i Danmark og på danske søgeord er det dog ikke så svært heller. Personligt er jeg den dovne type hvad dette angår, og sikkert derfor at min indtjening længe kun var en ekstra indtægt på det med at blogge.

Hvis du er i stand til at skelne, hvilke søgeord der er umuligt at gå efter og også holde dig fra disse ord, lave en god onsite seo og er klar på at arbejde for føden med at skrive artikler og bygge links, så kan du med garanti tjene penge.

Find domæne og hosting

Der findes gratis steder hvor du kan få hosting. Det finder du ved såkaldte web 2.0 steder som blogger blog, wordpress og andre.

Hvis du er seriøs med at lave en blog der skal tjene penge, så skal disse gratis sider ikke bruges. Du skal have en side som du kontroller selv fuldstændig, og det kræver en investering i de nødvendige værktøjer til blogs.

Når du har fundet emnet osv. så skal du selvfølgelig bruge webadressen, hvilket er et domæne og hosting.

Et domæne kan være mange ting, men det vigtigste er, at det er et domæne du kan huske. Det behøver ikke nødvendigvis være et domæne der har samme navn som nichen.

Personligt bruger jeg Unoeuro.dk som hosting på denne side, hvor jeg også har andre blogs tilknyttet.

Det betyder at jeg sparer penge ved at have blogs tilknyttet på samme hosting konto i stedet for et sted for hver blog(har dog egen konto for mine bedste sider).

Hvis du får rigtig mange besøgende, så skal du overveje om siden ikke skal have sin egen dedikeret konto. Men indtil da er Unoeuro fint.

Sådan installer du din wordpress side og plugin

Når du har fundet nichen, indtjeningsmulighed og søgeord, så er det på tide at installer CMS systemet WordPress og sætte siden op.

Denne artikel er ved at blive frygtelig lang, så emnerne omkring wordpress og opsætning er opdelt i disse artikler

  • Installer wordpress på unoeuro
  • Find et theme og installer det
  • opsæt nødvendige gratis plugins
  • Sæt onsite seo rigtigt op

Indlæg på bloggen

tjene penge på blogs kræver masser af skriveriDer skal selvfølgelig også være indhold på siden, hvor indholdet er, hvad der skal tjene penge til dig.

Grundreglen for en blog der skal tjene penge, er at give brugeren det han eller hun søger efter.

Hvis brugeren har søgt efter “tips til hundehalsbånd og bedste sted at finde dem” så skal han/hun også finde dette i dit indhold.

Hav altid som udgangspunkt i dine indlæg at du giver brugeren, hvad denne søger. Så er der også stor chance for at brugeren vil klikke videre til det du “sælger”. Dine artikler er “lokkemidlet” til at sende brugeren videre til dine indtjeningsmulighed.

Dette er i de overordnet træk hvordan du tjener penge på en blog. Og som du kan se, kræver det selvfølgelig en hel del arbejde. Men mange mennesker tjener penge online på affiliate og fællesnævneren er, at alle har fulgt deres plan til ende.

tips og andet fra bloggen

Hvordan du starter en hjemmeside op?

Hvordan du starter en hjemmeside op?

Der findes en milliard indlæg om hvordan du laver en blog, som du også kan læse mere om her på Lansky.dk. Men mere konkret hvad affiliate siden bør indeholde af sider som kontakt, theme m.m. er hvad du finder et par tips til lige her. Hvordan du starter en hjemmeside...

Start en rejseblog der kun kræver et webhotel og domæne

Start en rejseblog der kun kræver et webhotel og domæne

Kan du godt lide at rejse, så er der muligheder for at tjene penge samtidig med at du rejser og såmænd også, når du ikke rejser. Start en rejseblog og skab dig en løbende online indtjening, der både kaster penge af sig mens du rejser rundt, og også når du er hjemme...

Find den rigtige webshop løsning?

Find den rigtige webshop løsning?

Når du skal starte din egen webshop, så finder du ud af, hvis ikke du allerede har fundet ud af det, at der er mange forskellige webshop løsninger. En webshop løsning er en samling af flere forskellige systemer, som giver dig en bred vifte af muligheder for den helt...