lansky.dk online marketing logo

Hvad er et webhotel?

Hvad er et webhotel?

Hvis du skal sælge dig selv, firma, varer eller lægge andet online, så har du brug for et webhotel.

Hvad er et webhotel?

Et webhotel er først og fremmest en god og billig løsning, der efterhånden er blevet så prisvenlig, at enhver har råd til hosting. Her vil du kunne købe et Simply webhotel og domæne til 65 kr. for et år, dog kun første år. Hvis du skal hoste en webshop, er Shopify også ganske billig med en hosting pris på et hundrede kroner om måneden.

 

Hvad er et webhotel?

Et webhotel er et virtuelt lager, hvor alle filer som tekster, billeder, layout m.m. der får din hjemmeside til at fungere, er gemt på. Når nogen besøger din hjemmeside, bliver disse filer hentet frem og vist i brugerens browser.

Hvis man sammenligner et webhotel med din adresse og bolig, så fungerer webhotellet som dit hjem og domænet er adressen der bruges til at finde hjemmet.

Se også: Tips til at finde ledige domæner?

 

Hvordan fungerer et webhotel?

Der findes rigtig mange forskellige webhoteller. Når du vælger et hosting sted, får du tildelt lagerplads på en server, som webhoteludbyderen administrer og holder kørende.

For at din hjemmeside kan fungerer, bliver dit domænet associeret med en adresse der peger hen på webhotellet og ned på din tildelte lagerplads. Derved kan din hjemmeside altid findes, når serveren og domænet er kørende.

Når du vælger et webhotel, får du forskellige ting tilbydt med i servicen. Her er en e-mail postkasse altid med, som fungerer helt på samme måde i forhold til dit domæne.

 

Hvad er et webhotel godt for?

gør dine overvejelser om behov inden køb af webhosting

Du kan bruge et webhotel på utroligt mange forskellige måder, men ofte er det til en hjemmeside, blog eller webshop.

Et webhotel giver dig mulighed for at få en personlig e-mail adresse, samt din egen hjemmeside. Den hjemmeside kan du bruge til lige hvad du vil.

 

Hvad skal du kigge efter i forhold til webhotel?

Når du skal vælge et webhotel, skal du selvfølgelig vælge efter dit behov. Med mindre du har en hjemmeside med mange tusinde besøgende hver dag, eller skal hoste en webshop, så er de billige webhoteller gode nok til langt de flestes behov.

Når du skal vælge hosting, så skal du sørge for at der er nok plads og båndbredde. Hvis du smider mange billeder op, tager mange backups der lagres eller har mange videoer m.m. så fylder disse en del. Derudover er båndbredde en god ting i forhold til trafik.

Alle billige webhoteller kører på dedikerede server, hvilket betyder, at du deler harddisk med mange andre hjemmesider. derfor gælder det om at tjekke op på udbyderens ydelse i form af hastighed og pålidelighed. Her har jeg personlig bedre erfaring med Duelhost, Azehosting eller Simply i forhold til f.eks. One.com, som før i tiden virkede ret ustabile i forhold til minimal nedetid.

C-panel er nemt og brugervenligt. Helt ligesom du skal tjekke op på om udbyderen tilbyder sikkerhed med backup og beskyttelse mod f.eks. ddos-angreb.

Teknisk support kan være både god og mangefuld alt afhængig af udbyder. Personligt har jeg haft brug for support fra tid til anden, så jeg vægter det højt, når jeg skal vælge webhotel.

Er der mulighed for at hoste eller parkerer flere domæner på det pågældende hotel? Hvis du vil hoste flere hjemmesider fra samme webhotel, så skal du også tjekke op på muligheden for dette.

Få ny hjemmeside?

Hvis du gerne vil bygge affiliate side, men ikke selv vil sætte op, kan du købe en basis hjemmeside med 5, 10 eller 20 indlæg.