Der findes en milliard indlæg om hvordan du laver en blog, som du også kan læse mere om her på Lansky.dk. Men mere konkret hvad affiliate siden bør indeholde af sider som kontakt, theme m.m. er hvad du finder et par tips til lige her.

Hvordan du starter en hjemmeside op kræver et theme, plugins, opsætning af wordpress og forskellige sider på bloggen, som i bund og grund er kedelige og ligegyldige i forhold til indtægt, men dog nødvendige hvis du også gerne vil ranke i forhold til gratis søgeoptimeringstrafik.

Hvad og hvilke ting til at starte hjemmesiden op?

Denne oversigt dækker over forskellige ting og sider som du bør lave som det første, når du sætter siden op. Det kan være en fordel at lave et system, så arbejdet gøres nemt og hurtigt især hvis du lave mange sider. Heldigvis er de mange ”ligegyldige” sider som cookie og privatpolitik, GPDR m.m. ikke sider der behøver at være unikke. Disse er personlige ting som jeg bruger, og andre mennesker har måske andre præferencer.

Indhold

Personligt vælger jeg kun at starte en affiliate side med indlæg der dækker over 20-30000 ord i alt. Jeg har ingen dokumentation for dette, og der er forskel på engelske og danske sider, men hvis du ønsker den gratis trafik fra Google, så ranker du bedre jo større siden er fra start (Alder af side, hastighed, backlinks og om indholdet er godt, er selvfølgelig også præmisser).

Theme

Du kan bruge gratis themes, men hvis du vil tjene penge er købte themes dog altid bedre. Du får ofte bedre kode og muligheder med professionelle themes, som selvfølgelig også koster penge. Jeg har månedlig adgang til Mythemeshop der koster 9$ pr. måned. Du finder rigtig mange themes her, og også for mange faktisk. En del af de lidt ældre og også nogle af de nye themes, er ikke kodet specielt godt. Men generelt får du themes der er gode til søgeoptimering men dog ikke særlig brugervenlige hvis du gerne vil bruge blokke. Her er Divi theme absolut et brugervenlig og intuitivt theme som giver rigtig mange muligheder. Ulempen ved Divi og lignede er dog, at hvis du vil skifte theme senere hen, kan du ikke bare skifte og så er indholdet flyttet over.

Brug af Plugins

Ligesom med themes, så er udvalget af plugins kolonormt. Efter at have arbejdet med affiliate i efterhånden en del år, vil jeg råde dig til at holde brugen af plugins til et absolut minimum. Jo flere plugins du bruger, jo mere vil du sløve hjemmeside og gøre den mere sårbar overfor hackere. Og der findes mange professionelle som amatør hackere derude, og din eller dine sider vil blive scannet for usikre elementer.

Nødvendige plugin:

  • Yoast SEO: Et plugin der kan hjælpe dig med at sætte diverse indlæg rigtig op i forhold til SEO. Men som mange misforstår, så er Yoast SEO ikke lig med at siden er søgeoptimeret. Det er kun et plugin der hjælper dig på vej, men selve opsætning af SEO er noget du som marketer sørger for.
  • SmushIt: Der findes mange og muligheder for at optimerer billederne. Men et enkelt, gratis og ganske fint plugin er SmushIt.

=>> Find flere nødvendige værktøjer på siden her

 

Nødvendige sider

  • Om siden: Lav en ”om denne side” som beskriver hvad brugeren finder på siden, hvad siden handler om og hvem du/i er. Jo mere tekst jo bedre, for denne side kan du bruge til booste i forhold til størrelse på side og ikke mindst, give den bedre brugeroplevelse. Husk at interlinke rundt på siden, da denne Om side findes lige efter hoveddomænet og derved er perfekt til at dirigerer søgerobotterne hen til de vigtige sider. Helt ligesom du skal huske at linke fra denne side til hoveddomænet som linkjuice flyder tilbage igen.
  • Privat/cookie: Personligt bruger jeg bare den gængse kopi af privatpolitik som jeg sætter til noindex. Husk at udfylde de respektive steder med din email, navn, adresse og hvilke affiliate steder du bruger.
  • GPDR: Personligt finder jeg dette GPDR nonsens ret ligegyldig, men det skal dog være på siden i forhold til hysteriet. Det nemmeste og dyreste vil være at købe skabeloner som du finder ved at Google. Eller du kan tjekke andre sider og bruge dette som inspiration. Prisen for skabeloner starter ved omkring 1500 kr. men pengene er dog godt givet ud, som selvfølgelig kan forekomme dyrt hvis du er helt ny indenfor affiliate og ikke har opnået nogen indtægt endnu.
  • Sitemap: Google sitemap plugin virker fint i forhold til google robotter, men hvis du vil styre dirigeringen af linkjuice, så bør du lave en sitemap side. Her skal du bare huske at læse lidt op på, om du skal tilrette themet så denne side er den gældende sitemap. Selve siden bør indeholde alle de vigtige indlæg/sider som du tjener penge på. Jo større siden bliver, jo flere ”ligegyldige” indlæg får du, og disse kan du sagtens undlade i denne manuelle sitemap. Lav en liste med søgeordet på indlægget som linker til indlægget, og et par ord om hvad brugeren finder i dette indlæg. En sitemap kan være en god hjælp til brugere, men siden laves primært til søgeoptimering.
  • FAQ: Webshops har en FAQ side, og ofte konkurrerer du med disse sider som affiliate marketer. Derfor bør du også lave en FAQ side der helt ligesom Sitemap siden, giver dig gode SEO fordele. Jeg skabte en gave affiliate side der blev solgt, hvor jeg tog alle små/LSI søgeord der ikke kunne skabes meget indhold på. Disse søgeord smed jeg på FAQ siden og skrev 1-2 linjer ud fra hver, og linkede så til en af de større indtjeningsgivende sider som ”gave til ham” m.m. Det betød at denne side automatisk rankede ekstra. Det kræver en del skriveri at lave en lang FAQ side, og nok derfor de færreste affiliate sider har disse. Konkurrence betyder, at du bør gøre lidt ekstra end konkurrenterne for at ranke – Og derfor bør du bruge tiden på at skabe denne side.
  • Kontakt: Logisk nok skal der være en kontakt side. Og her skal der som sådan ikke stå noget, men du bør som det mindste interlinke fra Kontakt siden til hovedsiden så linkjuicen ikke bliver glemt på denne SEO ubetydelige side.
  • Disclaimer: Ikke nødvendigt men dog en smart ting: Lav en hurtig side med disclaimer i forhold til affiliate eller hvis du skaber indenfor sundhed, at du ikke er læge og folk selv skal tage ansvar for at få lægelig bistand.