At tilføje SSL på Simply(Unoeuro) webhotel kan lyde skræmmende, for hvor mange ved egentlig hvad SSL er, for ikke at snakke om, at dette HTTPS skal bruges frem for HTTP, hvilket giver bedre sikkerhed og SEO boost.

Det at tilføje SSL på dit webhotel hos Simply(Unoeuro), er dog ganske simpelt og hurtigt at få klaret.

 

Hvad og hvorfor tilføje SSL på dit webhotel?

SSL certifikat er med til at give en bedre sikkerhed, da det krypterer indholdet på din side og gøre dette sikkert. Uden den krypteret HTTPS forbindelse, er siden ret åben for tvivlsomme typer, der som regel aldrig vil noget godt.

Dette er den primære grund, og også derfor det er et krav fra stort set alle betalingsløsninger, at HTTPS er standarden for en webshop herhjemme, men der er også en anden grund.

Google vil gerne gøre HTTPS til den nye standard for den forbedret bruger sikkerhed og oplevelse. Derfor meldte Google også ud for efterhånden lang tid siden, at HTTPS tilsluttet giver en bedre ranking mulighed, som du kan på Ahrefs her, det skal dog siges, at det er en ranking faktor ud af rigtig mange, og absolut ikke vigtigste.

SSL certifikat er dog en af de hurtigste ranking faktorer at fikse på sit wordpress webhotel.

 

Hvordan tilslutter man SSL på sit Simply wordpress webhotel?

Hvis du ligesom så mange af os andre, også sværger til det billige og gode webhotel hos Simply(tidligere Unoeuro), så er du heldigt stillet, for det tager højest 5 minutter at sætte et certifikat på(backup af din side & database er faktisk tidsrøveren).

Prisen for at tilslutte SSL kan du klare for ca. 111 kr. inklusiv moms hos Simply. Du bruger nemlig et gratis SSL og skal som sådan, kun betale for HTTPS beskyttelse, der er et årligt gebyr.

Forudsætningen for at tilslutte SSL, er at siden ligger på sit eget webhotel, og ikke som DNS tilsluttet domæne.

Fremgangsmåden hvordan du tilslutter SSL er som følger:

 

Backup af hjemmesiden er altid det første man gør

Som ved alt andet hvor man laver grundlæggende ændringer, her tager man altid backup og bruger de par minutter denne øvelse nu tager. Selvom odds for at det går galt, kun er 1 til 100, så er tekniske systemer med så mange forskellige leverandører af systemer der skal arbejde sammen(wordpress, webhotel, php versioner, themes, plugins og lignende), immervæk altid eksponent for at fejle et eller andet sted, og derfor er livrem og seler en god ide.

 

Køb HTTPS beskyttelse

Du skal købe HTTPS beskyttelse som det første.

 • Tryk på “administration” i venstre menu
 • Dernæst trykker du på “HTTPS beskyttelse” på midten af siden under sektion “Web Service”
 • Køb og betale for dette. Dernæst finder du samme menu punkt
 • I rullevinduet under SSL certifikat, her gå du ned og vælger “Let’s Encrypt DV-certifikat” og trykker på “sæt” knappen
 • Så er certifikatet tildelt domænet

Let’s Encrypt er det gratis certifikat, hvor du også har mulighed for at købe et certifikat ved Unoeuro eller ekstern leverandør. De købte løsninger er logisk nok,en noget dyrere løsning, hvor prisen ligger omkring 3-400 kr. om året for certifikatet der er købt ved Unoeuro, og væsentlige billigere ved en ekstern som Billigssl.dk.

Det gratis SSL certifikat godkender i bund og grund bare dig som domæneejer, men stadig krypteret trafikken, og det er jo nok for især almindelige affiliate sider eller lignede.

 

Redirect fra HTTP til HTTPS

Unoeuro anbefaler at man IKKE bruger viderestilling på deres kontrolpanel, til at viderestille fra HTTP til HTTPS. Derfor skal lave denne 301 viderestilling i .htaccess filen, der vel kan siges at være config filen for webhotellet.

Alt hvad du skal gøre, er at kopierer nedenstående 3 linier ind .htaccess filen foran #Begin wordpress linien.

 • Åben FTP og download din .htaccess fil eller bruger filmanager på Unoeruo kontrolpanel
 • Kopierer nedenstående linier ind foran #Begin wordpress
 • Gem og upload via FTP/filemanager

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R,L]

 

Skift dit wordpress til HTTPS

Der skal også skiftes i dit wordpress, hvor det nu skal hedde HTTPS og ikke HTTP som billeder, filer, sider og andet vil stå som.

 • Log ind i wordpress
 • Gå til “Indstillinger” og “generelt” i venstre menu af wordpress backend
 • Backup NU hvis du ikke har gjort det, for ved tryk på næste felt er der ingen vej tilbage hvis det fejler
 • De to felter hvor der står wordpress-adresse og Webstedsadresse skal skiftes til at hedde https, som du kan se på billedet nedenfor. Det er faktisk anden sidste skridt for at skifte sit wordpress til HTTPS, så du er stort set færdig.

skift dit unoeuro wordpress hotel til HTTPS

Nu de fleste skridt er klaret, så er sidste skridt, at du sikrer dig alle links skifter til HTTPS, hvilket kræver et plugin.

 

Skift alle links fra HTTP til HTTPS på den hurtige måde

Download Velvet Blues Update URLs wordpress plugin, der er med skifte stien på f.eks. dine billeder fra http://webhotelanbefaling.dk/2017/billede.jpg til https://webhotelanbefaling.dk/2017/billede.jpg, for ellers vil HTTPS ikke være slået, og du har ikke opnået noget som helst.

 • Installer Velvet Blues Update URLs og aktiver det efter installation
 • Start plugin og her kan du se to felter ligesom i forrige skridt under generelt. Udfyld dem med gammel HTTP adresse og den nye hvor der selvfølgelig bare skal stå HTTPS – Hvis du ikke skriver rigtigt, så vil siden bryde ned, og kun backup kan genetablerer den.
 • I teorien er alt skiftet nu, men du vil sikkert arbejde det grønne godkendelse mærke ikke virker. Det skyldes logo, favicon og manuelle links du eventuelt har indsat i widget felterne, ikke bliver skiftet.
 • Upload dit logo, favicon og andre billeder i top eller footer. Tjek alle widgets for eventuelle links og skift adressen til HTTPS.

Nu burde du faktisk kunne refreshe browseren, og så skulle der gerne være en grøn hængelås der godkender din side til at være krypteret.

Der er brugt forfærdelige mange ord, og dette har det som regel med at slå os ud. Men følg vejledningen slavisk, og så vil du opdage at det faktisk er utroligt hurtigt overstået, og ret nemt – Du kan selvfølgelig bruge stort set alle punkter i denne vejledninger til en af de andre webhoteller der tilbyder SSL tilslutning.