lansky.dk online marketing logo

Hvad er forskellen på et webhotel og et domæne?

Hvad er forskellen på et webhotel og et domæne

Når du skal lave en hjemmeside eller webshop, så er de to vigtigste ting: Et domæne og et webhotel. Der er dog en ret klar forskel på disse to ting.  Hvad er forskellen på et webhotel og et domæne?

 

Hvad er forskellen på et webhotel og et domæne?

Et domæne og et webhotel kan sammenlignes med en adresse og din bolig, hvilket også er forskellen på domæne og webhotel. For at kunne finde dit hjem, skal man bruge en adresse. Det samme gør sig gældende online, hvor der kræves en adresse som er domænet, for at kunne finde din hjemmeside.

Når du indtaster et domænenavn i din browser, bliver du dirigeret hen til den fysiske adresse, hvor den pågældende associeret til domænet, ligger på.

 

Dit domæne er din adresse

Hvad er et domæne? Din web-adresse, altså det folk skal skrive i browseren eller på Google for at komme ind på din hjemmeside, er dit domæne. Dit domæne skal helst være navnet på din virksomhed, for ikke at forvirre dine potentielle kunder for meget. Hvis du sælger billige sko, kunne dit domæne være noget i stil med billigesko.dk.

 

Et webhotel lagrer hjemmesiden

Hvad er et webhotel? Et webhotel er et sted, hvor din hjemmesides filer og data er lagret på en server. Når nogen besøger din hjemmeside, bliver disse filer hentet fra webhotellet og vist i deres browser. Et webhotel er egentlig en ”plads” på internettet som du lejer – deraf hotel-delen.

 

Hvordan arbejder de sammen?

For at din hjemmeside kan køre, har du brug for både et domæne og et webhotel. Først registrerer du et domænenavn hos en domæneregistrator, hvor du ofte også køber webhotellet til at have din hjemmesides filer og data liggende på.

Når forbindelsen mellem dit domæne og dit webhotel er oprettet, vil dit domænenavn automatisk pege besøgende hen til dit webhotel.

 

Flere domæner på ét webhotel?

De fleste steder har du mulighed for at have flere domæner knyttet til en enkelt hosting konto. Dette gør det nemmere at administrere flere hjemmesider fra ét sted.

Få ny hjemmeside?

Hvis du gerne vil bygge affiliate side, men ikke selv vil sætte op, kan du købe en basis hjemmeside med 5, 10 eller 20 indlæg.