Fordele & ulemper ved domæner med Æ, Ø og Å?

Hvis du har valgt dit nye domæne, og domænenavnet som du har fundet på, indeholder en af vores tre mærkelige danske bogstaver æ, ø eller å, så skal du overveje et par ting i forhold til seo.

Der er nemlig visse problemer forbundet med disse bogstaver, og de nedenstående ting skal du tage med i dine overvejelser, inden du køber dit nye domænebrand.

 

Fordelen ved at bruge æ, ø og å i domænenavnet?

Logisk nok, er det svært at undgå æ, ø eller å, hvis du skal finde et domænenavn, der er forbundet med dit brand eller navn. Derudover, så er bogstaverne nemmere at huske end at bruge ae, oe eller aa som alternativerne. Her vil “sømandsklubben.dk” være nemmere for en bruger end domænenavnet “soemandsklubben.dk”, hvor oe bliver lidt besværligt at huske for de fleste, også selvom, det kan virke ret underordnet.

Det største fordel ved at bruge de mærkelige tegn, er branding af navnet. Du kan brande dit navn med æ, ø og å, hvilket bliver ret rodet med alternativerne ae, oe og aa., og vil se meget dumt ud på tryk som reklamer, flyers og andet.

Brugen af de 3 bogstaver giver dog tekniske problemer.

 

Ulemperne ved at bruge vores danske specialtegn i domænenavnet?

Navneservere styrer, at du kommer til rigtig adresse, når ud indtaster denne som f.eks. sømandsklubben.dk. Problemet ved dette er, at navneserverne kun kan genkende bogstaverne fra a-z, hvilket giver problemer med f.eks. æ, ø og å.

For at løse dette problem, blev Punycoder skabt, som “omformer” tegnene udenfor a-z segmentet, og danner et godkendt bogstav. Det løser problemet, men giver så problemer, når man skal vælge et domænenavn, som man også gerne vil brande og genkendes på.

Domænet “sømandsklubben.dk” bliver til domænet “xn--smandsklubben-bnb.dk”, og det er umuligt at bruge. Du kan tjekke Punycoder.com her, og konverter navne.

Et andet problem ved at vælge domænenavn med vores danske specialtegn, er at, nogen mailprogrammer faktisk ikke heller ikke kende tegnene, med mindre man bruger “mail@xn--smandsklubben-bnb.dk” navnet.

 

Den rigtige måde at bruge æ, ø og å domænenavne

Den bedste måde du løser domæne købet er, at købe soemandsklubben.dk og sømandsklubben.dk. Så redirecter du domænet med ø i, til domænet med oe, og det samme gør du med mail, hvor du vælger oe løsningen.

Det er måske ikke optimalt, men det er dog den bedste løsning, hvis du skal brande på domænet med æ, ø eller å i, og giver dig muligheden for at bruge vores lidt mærkelige danske tegn på tryk alle steder.