lansky.dk online marketing logo

Fordele & ulemper ved domæner med Æ, Ø og Å?

Fordele & ulemper ved domæner med Æ, Ø og Å?

Fordele & ulemper ved domæner med Æ, Ø og Å?

Hvis du har valgt dit nye domæne, og domænenavnet indeholder en af vores tre mærkelige danske bogstaver æ, ø eller å, så skal du overveje et par ting i forhold til seo og funktionalitet.

Der kan være problemer forbundet med disse bogstaver, som du skal overveje inden du opsætter din hjemmeside på sådan domæne.

 

Fordelen ved at bruge æ, ø og å i domænenavnet?

Logisk nok, er det svært at undgå æ, ø eller å, hvis du skal finde et domænenavn, der er forbundet med dit brand eller navn.

Bogstaverne Æ, Ø og Å er nemmere at huske end at bruge AE, OE og AA som alternativerne. Her vil “sømandsklubben.dk” være nemmere for en bruger end domænenavnet “soemandsklubben.dk”.

Det største fordel ved at bruge de mærkelige tegn, er branding af navnet. Du kan brande dit navn med æ, ø og å, hvilket bliver ret rodet med alternativerne ae, oe og aa., og vil se meget dumt ud på tryk som reklamer, flyers og andet.

Brugen af de 3 særlige danske bogstaver giver dog tekniske problemer.

Se også: Hvad er forskellen på domæne og webhotel?

 

Ulemperne ved at bruge vores danske specialtegn i domænenavnet?

Navneservere styrer, at du kommer til rigtig adresse. Når du f.eks. taster sømandsklubben.dk i browseren, så kan navneserverne kun kan genkende bogstaverne fra a-z, hvilket giver problemer med f.eks. æ, ø og å.

For at løse dette problem, blev Punycoder skabt. Dette “omformer” tegnene udenfor a-z segmentet, og danner et godkendt bogstav. Det løser det tekniske problem.

Domænet “sømandsklubben.dk” bliver til domænet “xn--smandsklubben-bnb.dk”, og det er umuligt at bruge. Du kan tjekke Punycoder.com her, og konverter navne.

Andre problemer kan være, at mange tastaturer ikke indeholder Æ, Ø og Å, og derfor gør det svært for brugere at indtaste dit domæne. Helt ligesom tastefejl kan forekomme.

De tre særlige danske bogstaver kan heller ikke indgå i e-mailadresser, hvilket giver dig et andet branding problem. At brugem”mail@xn--smandsklubben-bnb.dk” virker ikke særlig professionelt.

Se også: Hvad koster et domæne?

 

Den rigtige måde at bruge æ, ø og å domænenavne

Den bedste måde er at købe både soemandsklubben.dk og sømandsklubben.dk. Så redirecter du domænet med Ø i, til domænet med OE. Det samme gør du med mail, hvor du vælger OE løsningen.

Det er måske ikke optimalt, men det er dog den bedste løsning, hvis du skal brande på domænet med æ, ø eller å i.

Få ny hjemmeside?

Hvis du gerne vil bygge affiliate side, men ikke selv vil sætte op, kan du købe en basis hjemmeside med 5, 10 eller 20 indlæg.