Når du skal starte din egen webshop, så finder du ud af, hvis ikke du allerede har fundet ud af det, at der er mange forskellige webshop løsninger. En webshop løsning er en samling af flere forskellige systemer, som giver dig en bred vifte af muligheder for den helt perfekte sammensætning. Men husk på, at der ikke findes en hosting løsning som du kan sætte to streger under. Hvis du har tænkt dig at starte en webshop hvor du sælger teltudstyr, så har du med meget stor sandsynlighed ikke de samme behov, som en der vil starte en webshop, hvor der bliver solgt tegninger på bestillinger.

I denne artikel vil du kortfattet komme rundt om alle hjørner der indebærer en god hosting løsning til din webshop. Du bliver ikke ekspert bare lige uden videre, men du får baggrunden til at blive en ekspert.

Selv hvis du har en fysisk butik, er en webshop en god idé – en rigtig god idé endda.

Med en webshop får du muligheden for en markant stigning i omsætning. Specielt hvis du sælger beklædningsdele i din fysiske butik, så kan folk se din webshop, handle der, og ikke frygte for alt det bøvl med at returnere, bytte mv. Alt dette kan de nemlig gøre i din butik, som du har arbejdet med i længere tid i forvejen.

 

Ja, du kan godt få en gratis webshop …

Men, en gratis webshop betyder ikke at du er klar til en lancering for 0 kroner plus omkostninger til varelager. Du kan få en webshop løsning som går ud på, at du laver selve shoppen. Forestil dig at du helt gratis kan starte din egen fysiske butik. Du kan frit vælge hvilke borde, plakater og eventuelt noget kunst der skulle være der, men du skal stadig betale husleje.

Er din butik/forretning/shop så stadig gratis når du skal betale husleje?

Så ja, du kan hoste en webshop gratis, hvilket findes i bl.a. pretashop, WordPress/WooCommerce og Shopify, hvilke vi kommer ind på senere, men resten er ikke gratis.

Huslejen i ovenstående eksempel, kan du drage direkte parallel til et webhotel. Et webhotel er nemlig et sted der har din webadresse, som du betaler til for at kunne have din webshop ”åben”.

 

CMS for begynder – hvilket ikke er nogen skam

Du kan sagtens få en webshop løsning hvor du selv kan sætte dit præg. En webshop løsning hvor du selv laver varebeskrivelser, tilføjer og fjerner vare, indsætte nyheder og hvad du ellers kunne tænke dig. Disse løsninger hedder CMS og står for ”Content Management System”. Meget sammenligneligt med CMS, finder du ”Open Source”, som er et system hvor du kan det samme, men bare mere simpelt. Ved Open Source behøver du ikke at forstå en enkelt linje af kode, hvilket for mange kan være en del af en god løsning.

 

Start med et lille budget

Hvis du ikke har det mindste erfaring med en webshop, så bør du starte småt og skalere ud med tiden. Jo mere du udforsker, jo mere vil du finde ud af hvad dine behov er. Du bliver hurtigt erfaren nok til at stille krav til det enkelte webhotel og vurdere hvad der er billigt og hvad der ikke er, men samtidig også hvad der er kvalitet og hvad der slet ikke er kvalitet.

Men kvalitetsvurderingen i en webshop løsning kommer lidt senere.

Hvis du vælger en CMS-løsning, hvor der som førnævnt vil være en anelse kode indblandet, vil dette typisk være den dyreste mulighed du har til en løsning. Dette kan hurtigt koste dig mere end 300 kr. om måneden, hvis du skal have din webshop løsning et sted som Dandomain.

 

SEO bør være en del af din webshop løsning

Hvis du skal drive en succesfuld webshop, så har du brug for en søgemaskineoptimering. Dette gælder uanset hvilken branche du er i, så bør du gøre noget ud af SEO. Det er via god SEO-arbejde at din webshop kan findes på søgemaskiner som eksempelvis Google og Bing.

 

Der er altid muligheder for god SEO

Når du vælger en webshop løsning, så er det ikke svært at finde en løsning, hvor du nemt og enkelt har mulighed for at gøre noget ud af din SEO. Du bør budgetterer med SEO også selvom du kan en del selv. Uden besøgende sælger du intet, og så kan den online butik være verdens bedste.

 

De mest populære platforme til den perfekte webshop løsning

Som nævnt findes der ikke noget du kan sætte to streger under, som skal indikere et konkret resultat, når det omhandler en webshop løsning. Dog kan vi se hvad der er mest populært, hvilket der må være en god grund til.

PretaShop

PretaShop er en webshop løsning på en Open Source baseret platform. Dette er en gratis webshop løsning (men husk stadig på huslejen), hvor du kan tilkøbe dig alverdens udvidelser. PretaShop er velkendt for sin brugervenlighed, hvilket egner sig godt, hvis din erfaring ikke just er nævneværdig på dette område.

Shopify

Shopify er et af de mest veludviklede platforme du kan finde, når du skal finde en webshop løsning. Men den er ikke gratis. Shopify koster mellem 175 kr. og 1.800 kr. om måneden – og nej, det er ikke alt efter hvilket humør ejerne bag Shopify er i, men derimod alt efter behov, som udgør prisen.

Shopify er muligvis den letteste platform at benytte som webshop løsning, hvilket også er grunden til at den koster at bruge.

Magento

Magento er en anderledes Open Source-platform. Dette skyldes at du her har mulighed for at ændre i koden, hvilket du normalt ikke har ved en Open Source-platform. Dette giver derfor en rigtig stor frihed hos folk som kan finde ud af en smule programmering. Men selv for de som ikke kan finde ud af programmering, men som får gode idéer til specielle integrationer på din webshop, som du ikke har mulighed for at implementere i den webshop løsning som du har valgt, så kan du ved Magento betale programmører til at lave en specifik opgave for dig.

Med andre ord, så har du altså uendeligvis af mulighed ved Magento som webshop løsning, når det kommer til opbygningen af selve webshoppen.

Magento er dog lidt mere avanceret at bruge og hvis du skal have fuldt udbytte af potentialet, så kræver det at du kan en smule HTML, PHP og CSS.

WordPress/WooCommerce

Muligvis er det ”den bedste til sidst”. WordPress er også en Open Source-platform, men som ikke i første omgang er beregnet til en webshop. Men hvis du spørger iværksættere, så kan du næsten ikke sige WordPress uden at sige WooCommerce. WooCommerce er et modul til WordPress, som giver dig mulighed for at lave en webshop, hvorved at WordPress rent faktisk bliver en fantastisk webshop løsning, selvom platformen i første omgang ikke er skabt til det.

Dog er WordPress og WooCommerce bedst til mindre webshops, hvilket betyder, at når du er på vej til at erobre verden online med din webshop, så kan det være du skal overveje en anden webshop løsning.

I disse tilfælde vælger de fleste at gå over i Magento.

 

Last step …

Det sidste som bør være en del af din webshop løsning, er en konto hos Nets. Hvis ikke du har en konto hos Nets, så vil du ikke kunne tage imod kunder der vil betale med kort – hvilket ikke er en god idé.

Du skal betale et oprettelsesgebyr til Nets for kontoen, du skal betale et abonnement og så bliver der typisk trukket et beskedent gebyr pr. transaktion der bliver foretaget gennem din webshop. Du kan læse nærmere om denne konto hos Nets’ egen side.

 

Er du klar?

Nu har du i et bredt omfang fået en idé om hvilke mulighed du har, samt hvad der bør indgå i din webshop løsning. Ingen bliver eksperter i starten, men nu har du et solidt fundament for at anskaffe viden, således at du kan få dig en succesfuld webshop!