lansky.dk online marketing logo

Find den rigtige webshop løsning?

Find den rigtige webshop løsning

Vil du starte din egen webshop? Uanset om du eller erfaren, er den rigtige webshop løsning det gode udgangspunkt for at komme rigtig i igang med webshop. Platformen kan have en indflydelse på funktionalitet, brugervenlighed, design og i sidste ende; succes.

Find den rigtige webshop løsning fra start af.

Hvad skal du overveje for at finde den rigtige webshop løsning?

Før du kigger på platforme, skal du overveje dine forskellige behov for at starte og drive din webshop. Du skal overveje ting som:

  • Niche og målgruppe: Hvilken type produkter eller tjenester vil du sælge og til hvilken ideelle kunde?
  • Funktionalitet: Hvilke funktioner er afgørende for din webshop? Har du brug for lagerstyring, katalogstyring, betalingsgateways, fragtløsninger m.m.?
  • Økonomi: Hvad er dit budget i forhold til webshop platform? Nogle platforme er dyre i starten, mens andre  er billige i starten med trækker høje abonnementsgebyrer og transaktionsgebyrer.
  • Skalerbar: Har du ambitioner om at udvide din virksomhed i fremtiden? Så skal du overveje en platform der kan vokse i takt med dig.
  • Brugervenlighed: Hvor teknisk kyndig er du? Er platformen nem at bruge og administrere?

 

De bedste webshop-platforme i Danmark

Det danske e-handelsmarked byder på en del forskellige platforme. Her er disse blandt de mest populære løsninger:

  • Shopify: Shopify er nok blevet den mest populære platform. Det er nemt at sætte sin egen webshop op med Shopify. Men den er ikke gratis. Shopify koster mellem 175 kr. og 1.800 kr. om måneden. Derudover så koster mange apps tilslutninger månedlig omkostninger, og afhængig af hvilket pakke du har valgt, så betaler man også ret meget i procenter for hver transaktion..
  • WordPress/WooCommerce: WordPress er en Open Source-platform, som giver dig rigtig mange muligheder i opsætning og tilslutninger. WooCommerce er et modul til WordPress, og selvom WordPress egentlig ikke er skabt til webshop, så er det nok den mest brugte platform netop til dette. Ulempen ved WordPress og Woocommerce er, at du skal have en del teknisk viden for selv at sætte og drive shoppen. Men det er samtidig en meget billigere løsning end Shopify.
  • PretaShop: PretaShop er en webshop løsning på en Open Source baseret platform. Dette er en gratis webshop løsning, hvor du kan tilkøbe dig alverdens udvidelser. PretaShop er velkendt for sin brugervenlighed.
  • Magento: Magento er en anderledes Open Source-platform. Dette skyldes at du her har mulighed for at ændre i koden, hvilket du normalt ikke har ved en Open Source-platform. Det giver derfor en rigtig stor frihed hos folk som kan finde ud af en smule programmering. Hvis du ikke har teknisk viden, kan du dog hyre en virtual assistant eller programmør til det tekniske. Du har uendelig muligheder med Magento som webshop løsning, når det kommer til opbygningen af selve webshoppen.
  • Dandomain: Dansk alt-i-en platform der er brugervenlighed og tilbyder forskellige prismodeller alt efter behov. I forhold til andre platforme er der dog begrænset funktionalitet og fleksibitet for at tilpasse webshoppen. Prismæssig er det også en væsentlig dyrere model, hvis din webshop skal vokse i takt med succes. Der er dansk support og egner sig til den lille eller mellemstore virksomhed.

 

Lær om Shopify metode, teknik og markedsføring hos WebshopAkademiet

køb billige shopify kurser

 

Ja, du kan næsten få en gratis webshop …

Men, en gratis webshop betyder ikke, at du er klar til en lancering for 0 kroner plus omkostninger til varelager. Du kan få en webshop løsning som går ud på, at du selv laver selve shoppen og uden mange start omkostninger. Men så skal du højest sansynlig betale høje transaktionsgebyrer på alle dine salg. Helt ligesom muligheder som kort og mobilepay betalinger ikke er indkluderet; Hvilket er skidt, for du sælger bare ikke meget i Danmark uden mobilepay betalingsmulighed.

 

SEO bør være en del af din webshop løsning

Hvis du skal drive en succesfuld webshop, så er gratis kunder ved hjælp af søgemaskineoptimering næsten et must. Dette gælder uanset hvilken branche du er i, så bør du gøre noget ud af SEO. Det er via god SEO arbejde at din webshop kan findes på søgemaskiner som eksempelvis Google og Bing.

 

Betalingsløsninger

Betalingsløsninger er også et must. På Shopify er Pensopay og Clearhaus et populært valg. Men helt ligesom med alt andet, skal du huske at indregne disse omkostninger i driften af din webshop også, og mange bække små, har det med at løbe op.

Få ny hjemmeside?

Hvis du gerne vil bygge affiliate side, men ikke selv vil sætte op, kan du købe en basis hjemmeside med 5, 10 eller 20 indlæg.