Hvad er et domæne? Hvis du ikke ved det, så bliver et domæne også kaldt for et domænenavn. Kort fortalt, er det et navn eller tekst der gør, at andre har mulighed for at kunne finde din hjemmeside.

I gamle dage, betød enden på ens domæne (fx .dk) at man var fra Danmark. Dette er dog ikke tilfældet mere, da der stadig er flere sjove og anderledes domæne endelser, der vinder frem.

Det gør, at du har en større mulighed for at personliggøre dit domæne, end hvad du havde for blot et par år side.

Vil du starte en svensk hjemmeside, kan du også sagtens vælge .se fremfor .dk. det kræver dog vist nok, at du oplyser cpr-nr, hvor man i Norge skal være momsregistreret.

 

Et domæne er som en tom grund

Som overskriften så fint siger, så kan man vælge, at se et ledigt domæne som en tom grund, der er til salg.

Et domæne er nemlig en adresse, der kun eksistere i det virtuelle, og som man kan leje brugsretten til.

Efter at du har købt domænet, kan du efterfølgende selv bestemme hvor meget du ‘bygger’ på dit domæne – her er der nemlig ingen regler eller kommunale planer, der stopper dig stort set.

Du kan vælge at bruge dit domæne på mange forskellige måder – enten bygge det op om dig selv som en blog, eller vælge at drive virksomhed fra det. Her vil det typisk være en generel hjemmeside eller de velkendte webshops.

Typisk, vil man skulle tilgå et domæne ved hjælp af en internetforbindelse og en browser.

Konkurrencen på domæner er også stor, så hvis du kigger efter det rette sted, så vil du kunne få et rigtig godt tilbud der også indebærer webmails og meget mere.

 

Kun du har dit domæne

Det er kun dig, som har mulighed for at vide hvad der skal ske på dit domæne. Registreringen sker nemlig på verdensplan og der kan kun være en ejer pr. domæne.

Du skal dog være opmærksom på, at du godt kan bestille det samme domænenavn, bare med andre endelser, hvilket du også kan ved DK-Hostermaster.

Der kan derfor eksistere en “eksempel.dk” og en “eksempel.se”. Vil du være sikker på, at kun du har brugsretten over “eksempel.XX”, kræver det at du køber alle de kendte endelser.

 

Fordele ved at have et domæne

Mange undlader at købe et domæne, men det anbefales på det kraftigste, hvis du gerne vil lave en hjemmeside.

Folk vil nemlig automatisk stole mere på dig, da det viser at du har interesse i at investere i din hjemmeside. Faktisk kan man sige, at det er et krav, hvis du er virksomhed og gerne vil have en hjemmeside eller webshop op og køre.

Derudover som tidligere nævnt, kan du nemt kan få et godt tilbud, så du også får din egen e-mail adresse i et toptunet system.

At din mail ender på dit domæne, gør også, at du fremstår mere professionel, både overfor din kunde og en arbejdsgiver.

Desuden er det billigt og ikke noget der springer dit budget. Du vil kunne finde billige webhoteller til 9 kroner pr. måned, hvis blot du søger internettet nok igennem.

Du kan desuden købe nedlagte domæner ved at bruge de gode tips til hvordan du finder de ledige domæner, så du rent søgeoptimeringsmæssigt kan have visse fordele, det kræver bare, at du ved hvad du gør.

Så hvad et domæne er, skulle du meget gerne have fået svar på nu, og kort om hvorfor netop det er oplagt et få et domæne til sin side.

Du kan med fordel købe både domæne og webhotel hos Simply(Unoeuro), som er mit foretrukne valg af webhotel, både ud fra pris og ydelse.