Din guide til onsite seo optimering af ny blog? Optimering bliver nødvendig hvis du skal starte med at blogge.

Du har fundet på din ide til en blog eller hjemmeside?, og du ved hvad indholdet skal være? Så er det også vigtigt at opbygge siden rigtigt fra start af.

En ting er at få en ide til en hjemmeside. Men med mindre at du har været studievært i Vild med dans, Ex-Factor eller været lettere mærkelig person i et reality program, så kommer der ingen besøgende på din side fordi du køber et webhotel, domæne og smider lidt tekst på bloggen. Der kommer ingen trafik uden at du gør noget proaktivt for det. Og her er onsite optimering et af de vigtigste elementer i forhold til den gratis søgetrafik.

Brug denne guide med on-site optimering af bloggen som gør, at din side får basis optimering til Google. Og så afhænger besøgende egentlig kun af, at du har gjort din hjemmearbejde i forhold til søgeord og ikke mindst; Du spytter en hulens masse indhold ud, for mere indhold er som regel lig med trafik.

 

Url (permalinks) skal sættes som det første

Når du bruger wordpress, hvilket alting her på siden er bygget op om, så skal du ind og ændre standard url adressen.

Det gøres ret nemt (i den seneste opdatering af wordpress kan det sættes uden at skrive). Du trykker på ”Settings”, ”Permalinks” og så trykker du nederst på custom, og skriver ”/%postname%/” ind.

husk at sætte permalinks rigtigt for onsite optimering

*Du finder permalinks menu ved at trykke på indstillinger og permalinks

 

husk at sætte permalinks til rigtig link struktur

I nederste felt trykker du på faneblad og skriver %postname% ind som på billedet

 

Så får din url addressen: https://web100.dk/guide-til-onsite-optimering-paa-bloggen

i stedet for: https://web100.dk/112312312414 eller lignende.

Men det stopper dog ikke her. Og jeg skal da gerne indrømme, at det følgende er undertegnet ikke selv god til at følge, men er dog noget som jeg prøver at huske når jeg laver indlæg.

Når du laver et indlæg, så kan du se øverst under titlen at din url kommer frem. Og hvis vi tager udgangspunkt dette indlægs url, så er url på indlægget “https://web100.dk/din-guide-til-onsite-optimering-paa-bloggen” ret lang.

En så lang url er ikke nødvendig og faktisk dumt i forhold til hvad Google forlanger. Url’en kan nøjes med at hedde “https://lansky.dk/guide-onsite-optimering”. Og rent faktisk kan du bare kalde den onsite/optimering, hvis altså du ikke har andre sider med disse ord, og er god til at huske sådanne ting. Personligt foretrækker jeg at have så meget af søgeordet med, så jeg kan overskue det i fremtiden også.

sæt den rigtige korte link adresse for god onsite

Der er et par tips, som du skal huske, når du laver dine indlæg:

  • Hold din url kort. Og jo kortere den er, jo bedre. Hvilket vil sige at du fjerner de forskellige stop ord som ”til”,”paa”,”din”,”og”,”er” osv. da korte url’s giver et pænere udtryk og faktisk bliver delt mere på de sociale sider.
  • Brug altid – i stedet for _ da Google bruger underscore som mellemrum, hvilket ikke er hensigtsmæssigt.

Dette er hvad du bør gøre som udgangspunkt ved store sider i min optik. Men hvis du har mere rutine og kender til niche/silo, kan du opbygge som jeg har f.eks. har gjort på Glattejernet.dk og som nok i bund og grund “er den rigtige måde”:

  • forside: https://glattejernet.dk/
  • underside: https://glattejernet.dk/glattejern/bedste/
  • underside under underside: https://glattejernet.dk/glattejern/bedste/tykt-haar/

Denne løsning giver efter sigende en lille ranking fordel, men til større sider kan det hurtigt blive noget rod.

 

Brug visuelle medier i indhold

god onsite seo bruger video og billeder

Før i tiden var tekst alt afgørende for den onsite optimering, men i dag vinder du faktisk rigtig meget i forhold til den gode søgeoptimering ved at bruge visuelle medier som billeder, videoer, slides og andet.

Google elsker at du bruger medier og fordelen ved at bruge f.eks. videoer fra Youtube er, at videoen faktisk slet ikke behøver at være super relevant. Hvis du laver et indlæg om krøllejern, så ranker du bedre rent brugermæssig ved at indsætte en video fra Youtube der f.eks. viser hvordan du får smukke krøller eller lignede, i forhold til at du ikke indsætter noget – Det er tosset, men dog så sandt som skrevet. Hvilket måske bunder i at folk nok bliver længere tid på siden.

Et eller flere billeder er et absolut must, og igen behøver de ikke at være super relevante, bare du navngiver dem rigtigt. Du navngiver et billede med en tekst der beskriver billedet som f.eks. En-smuk-kvinde-med-kroeller hvis indlægget er om krøllejern; Husk at bruge bindestreg og ikke underscore. Dernæst laver du alt teksten relevant i forhold til hoved eller lSI keyword der bliver blendet ind i en relevant tekst.

Hvis du vil gøre det rigtigt godt i forhold til søgeoptimering, så smider du sjove, spændende eller bizarre billeder ind som folk kan finde på at dele på f.eks. Facebook.

 

Udgående links er god seo

lav den gode interne link struktur for god seo

Selvom mange frygter at dele links fordi linkjuice flyder ud fra siden, eller hvad nu årsagen er, så er udgående absolut en vigtig ting i forhold til søgeoptimering.

Selv om du måske har en salgsside eller affiliate side hvor der er et link til salg, så findes der rigtig mange sider uden links der sender brugeren videre. Det betyder, at brugeren der kommer til pågældende side vil ende på en side uden at kunne komme videre. Det er imod princippet omkring internettet, nemlig en motorvej der er forbundet med afkørsler og tilkørsler så alle veje fører til Rom og videre derfra.

Problemet med at bruge udgående links er dog, at de skal være relevante og være at høj kvalitet. Det er dog ikke svært, for sider som Ekstrabladet, Videnskab, Netdoktor osv. vil alle være at høj kvalitet, og du kan altid finde en relevant historie eller lignede som ens pågældende indlæg kan linke til.

Hvis du frygter at brugeren forsvinder fra din side, så brug kommandoen ”_target=”blank” efter rel=”http://autoritetslink.dk/historie” for når brugeren klikker på linket, så åbner det pågældende link i et nyt vindue.

 

Søgeordsoptimering

lav rigtig onsite søgeoptimering fra start af

Uden at jeg skal gøre mig ekspert på søgeords optimering og hvad procentsats der er rigtigt og forkert, så kan jeg dog sige, at overoptimering er en rigtig skidt ting. Og det er ret nemt at finde ud af ens procentsats af primære søgeord.

Du tager antallet af ord i indlægget, og dividerer med antal gange søgeordet står i indlægget. Og så har du din procent sats af hvor meget du har brugt søgeordet(et plugin til at tælle ord er dog at foretrække).

Hvis tallet kommer over 2-3 % så begynder det at blive lidt kriminelt i forhold til Google. Men dette kan dog også varierer i forhold til længden af din tekst. Og for at det ikke skal være løgn, så er Google i Danmark faktisk anderledes i forhold til Google worldwide, for vores lille land med 5 millioner indbyggere og vores besværlige danske sprog er måske skyld i, at vi slipper lettere afsted med ting i forhold til de engelske steder.

Hvad du dog skal gøre for at optimerer teksten på den rigtige måde, er to ting:

Brug LSI søgeord, og her behøver du faktisk ikke bruge direkte søgeord med de enkelte ord for pågældende søgeord. F.eks. hvis dit søgeord er GHD sort glattejern, kan LSI søgeord være ting som GHD sort glattejern model XX, GHD guld sort glattejern, osv. Og brug endelig også andre ord for glattejern, hvor fladjern, styler m.m. er flere ord for samme ting.

I stedet for at bruge de helt lange ord, kan du bare blende ord som guld, sort, glattejern, model, XX, GHD ind naturligt i teksten. Dette er hvad Google og ikke mindst brugeren der søger på GHD sort glattejern forventer at finde i indlægget – Du skal altid blende de ting ind i teksten, som man kan forvente at skulle finde som en person der søger på pågældende søgeord.

Udover LSI søgeord, så er der en anden ting som ikke mange ser ud til at skrive eller bruge, men antallet gange af hvert ord i selve søgeordet. Hvis søgeordet er GHD sort glattejern, så skal GHD står der flere gange end sort, helt ligesom sort skal stå der flere gange end glattejern. Og hvis du sammenkæder dette med resten af teksten, så er det mere relevant at GHD står der mange gange i teksten fremfor ord som kvinde, kvinder, hår og hvad der ellers helt naturligt vil stå i en tekst om glattejern.

Det kan være lidt svært at skulle tælle sammen, men det kan dog afhjælpes med et plugin fra Peter Garety til WordPress. Dette plugin tæller alle dine ord sammen og giver det færdige resultat i indlægget. Det er en dejlig nem håndsrækning, og jeg nok selv burde bruge det oftere, for det er en super nem måde at optimerer ens tekst.

 

H1 til H6 tags

husk at bruge H1 - H6 tags i indlæg

En af de vigtige ting for din onsite optimering i forhold til søgeord er header tags.

I WordPress kommer H1 automatisk i overskriften, så du skal ikke indsætte H1 tags.

Næste overskrift i teksten er H2 og disse bruges til hvert afsnit af ens tekst. Og så kan du bruge H3 som under overskrift i hver afsnit og så fremdeles.

I H1 overskriften skal dit hoved søgeord forekomme. Og faktisk virker det stadig til at give en bedre ranking ved at lade søgeordet stå længst til venstre i overskriften. Det skal dog siges, at overskriften skal være hvad der sælger. Og lidt af et dilemma at du skal have høj ranking for at brugeren ser dig, og samtidig skal overskriften være fængende for brugeren, så folk klikker til din side i de fleste tilfælde.

H2 overskriften er som sagt til dine afsnit. Og her kan du med fordel bruge ordene fra dit hoved søgeord også. Men dog kun en gang i den første H2, og resten af de forskellige afsnits overskrifter kan du med fordele bruge sigende navne der samtidig indeholder LSI søgeord eller fragmenter af LSI ord.

 

Hastighed på din blog er vigtigt

hastighed er en vigtig onsite seo faktor

Hastigheden på din side er yderst vigtigt i forhold til Googles ranking algoritme, hvilket selvfølgelig er nemmere sagt end gjort. Du kan optimere nok så meget, men i sidste ende kan dit webhotel måske bare være elendig i forhold til størrelse på side og trafik.

Tjek vores test med de bedste webhoteller. Her kan du læse lidt om fordele og ulemper ved de billige webhoteller i forhold til de dyrere og mere professionelle løsninger. I sidste ende kan dit valg af webhotel være afgørende. Denne side er hostet på billigste pakke ved Simply(Unoeuro), og da jeg ikke får tusinder og atter tusinder af besøgende dagligt, så er det en ganske god løsning. Der findes trods alt ting som du kan skrue på, for at optimerer hastigheden.

For det første, så brug et plugin til at komprimerer din billeder, hvilket ofte giver en helt god forbedring.

Derudover skal du bruge et cache program som f.eks. WTC, og det kan du super optimerer tingene endnu mere med.

Personligt er jeg dog gået væk fra at bruge WTC. Efter at mange webhoteller har opgraderet til php7, så er WTC plugin lidt noget skidt i min optik. Et godt gratis alternativ, som samtidig gør at du slipper for at nørde, er Cache Enabler og Autooptimize.

Disse to plugins sammen, skal ikke konfigureres men bare installeres. og så er du kørende. De er testet på ti forskellige blogs der kører på forskellige webhoteller – Det gav næsten en halvering af loading tid på samtlige ti blogs helt uden nogen konfiguration.

Tjek din hastighed på Pingdom.com og vælg Amsterdam eller Sverige, så kan du se svartider fra din side til deres server, og ud fra det, kan du så optimerer endnu mere.

Der findes mange forskellige folk der kan hjælpe med din hastighed. Og hvis du ikke gider sætte dig ind i det, så tag backup af din side, og betal dig fra det med optimeringen. Det kan ikke understreges nok, men hastighed er vigtigt i forhold i brugeroplevelsen, der igen har indflydelse på din søgeoptimering.

 

Antal ord i din tekst er vigtigt?

antal af ord i teksten kan være en afgørende seo faktor

For at gøre en ting helt klart, så er jo flere ord jo bedre og et indlæg der fylder 4000 ord vil med garanti ranke bedre end et indlæg på 500 ord hvis du sætter dem direkte op imod hinanden.

Problemet er, at det ser ud til at Google elsker at du er konsekvens i det som du gør. Hvis du laver 30 indlæg hver måned, hvor 2 er på 4000 ord, 10 er på 200 ord og resten er sådan lidt midt imellem, så ranker man ikke nær så godt, som hvis alle 30 indlæg er mellem 3-600 ord.

Det virker tåbeligt, men dog virker det som om at det gør en forskel, at du holder et kontinuerligt leje i dét du gør. Og derfor kan det være svært at opretholde 4000 ords artikler hele tiden, også selv om de ranker godt. Det er teorien som mange seo eksperter har udtalt, men må dog personlig indrømme, at jeg er noget skeptisk overfor om det er rigtigt.

Når det så er sagt, så vil du med tiden få opbygget et godt domæne, og så vil domæne autoriteten flyde ned igennem rækkerne, hvis altså du har husket den rigtige interlinking struktur.

LSI søgeord til god onsite seo

brug LSI søgeord som onsite seo

Du har selvfølgelig et hoved søgeord, men derfor skal du så sandelig også få max. value for the buck ved at bruge LSI søgeord.

LSI søgeord er de søgeord der er relevante for dit hoved søgeord. Og du kan søge på hvad som helst i Google, og så vil Google faktisk vise dig et udvalg af hvilke ord der er relevante for det pågældende søgeord.

Du behøver faktisk ikke bruge de pågældende ord mere end en gang, og faktisk heller ikke som direkte søgeord, men du kan nøjes med at bruge de enkelte ord og sætte ind i din tekst. Google er blevet så avanceret i sin scanning, at ”maskinen” godt kan regne ud hvad og hvorledes tingene hænger sammen, så længe du altså husker at bruge de relevante LSI søgeord for det pågældende søgeord som du har udvalgt.

 

Yoast SEO plugin

Du skal bruge en del forskellige plugins, og her kan Yoast seo plugin være en lille hjælp.

Det er nemt, hurtigt at sætte op og det hjælper dig med opmærksomhed på ting i forhold til onsite seo.

Jeg er absolut ingen haj til det plugin, og jeg burde nok vægte det højere, men det dog stadig kun et plugin. Det viser ikke pixel men tegn i overskrift, tegn i meta description, om du har husket alt tekst, længde på tekst m.m. Dybest set kan du sagtens bruge et andet plugin, men Yoast er dog meget godt givet ud. Her kan du få vejledning til opsætning af Yoast:

Som du kan se, så ved de hvad de snakker om. Og mon ikke du rammer rigtigt, hvis du følger deres anvisninger.

 

Guide til gode seo plugins til din blog?

Der findes en del forskellige plugins som du skal bruge til at skabe den gode optimering. Læs vores artikel om nogle af de plugins der er både gode og gratis her: Læs om de gode nødvendige gratis plugins til din blog.